A tudatos vásárlók kedvence: a biopamut póló

iho   ·   2023.03.06. 12:00

A tudatos vásárlók igyekeznek környezetbarát, vegyszermentesen előállított, ugyanakkor jó minőségű, strapabíró termékeket beszerezni. A ruhaipar népszerű darabja a biopamut póló, amelyről hoztunk néhány hasznos információt.

Miért válassz biopamut pólót?

A biopamut pólók egyre több helyen kaphatók, a polokozpont.hu bio- és ökotermékei között is találkozhatunk velük. Aki szívesen rendel netről, pláne igénye van arra is, hogy egyedi feliratot, emblémát is készíttessen a felsőire, az bátran nézzen szét ebben a webáruházban, ahol női, férfi- és gyermekruházat is megtalálható.

A biopamut pólók jól felhasználhatók promóciós célokra is, hiszen a környezettudatosság megléte ma már nagy pozitívum egy vállalatra nézve. Az olyan cégekkel, akik számára fontos a környezetvédelem, a bolygó megóvása, szívesebben veszik fel a kapcsolatot az emberek, nagyobb bizalmat élveznek a vásárlók, illetve ügyfelek körében.

A minőségi biopamut pólók rendkívül tartósak is, és bár magasabb az előállítási költségük, mégis egyre több ember ismeri fel, hogy az ökotermékeké a jövő.

A biopamut póló jellemzői

A biopamut pólók ugyanúgy gyapotból készülnek, mint hagyományos társaik, azonban a növény termesztése, valamint a ruhadarab elkészítése más módon történik a megszokottnál.

A talajt 3 évig pihentetik a termesztés megkezdése előtt, és a folyamat során nem használnak a környezetre káros anyagokat, vegyszereket: csak biológiai eredetű szerek jöhetnek szóba a növényvédelemben.

A termelési mód újdonsága, hogy találkozik benne a hagyomány, az innováció és a tudomány, a végeredmény pedig egy minőségi pamut lesz, amiből csodás, divatos ruhák készülhetnek.

A biopamut pólók antiallergének, antibakteriálisak, érzékeny bőrűek is bátran viselhetik őket. Mosásukkor arra kell figyelni, hogy ne a hagyományos pamutruhákkal együtt mossuk őket, hanem kézmeleg vízben, erre a célra kapható mosószerrel. A fehérítés ez esetben tilos!

Honnan lehet tudni, hogy egy póló öko-e vagy sem?

A biopamut pólókon és ruhákon feltüntetik a gyártók, hogy környezetbarát módon készültek. Keressük az “organic cotton” feliratot, ez jelzi, hogy organikus pamuttal van dolgunk. Van azonban még két jelölés, ami segíthet az eligazodásban.

  • OCS100: ez a minősítés azt jelenti, hogy a ruha 100%-ban bioanyagot tartalmaz. A szabvány azt követi végig, milyen folyamatokon át jutunk el a nyersanyagtól a végtermékig, és ha valóban nem találkozunk a feldolgozás alatt vegyszerekkel, megkaphatja a minősítést a ruhadarab.
  • GOTS: ez egy textilfeldolgozási szabvány, mely biztosítja, hogy valóban organikus pamutból készült a póló. Figyelembe veszik a minősítés során a környezetvédelmi és társadalmi szempontokat is. Például megvizsgálják, nem történt-e gyerekek foglalkoztatása a gyártás közben, vagy hogy valóban csak szerves trágyát használtak-e a gyapot termesztésekor.

Aki tehát tudatos vásárlónak tartja magát, jól teszi, ha biopamut pólót választ, mert nemcsak kellemes viseletben lehet része, hanem a Föld megóvásáért is sokat tesz.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek