Ahogyan még az építői sem látják

Jermann Kálmán   ·   2015.09.05. 13:45
00kicsi

A negyven négyzetméternyi terepasztal vonalvezetése könnyen végigkövethető. Mármint, ami látszik belőle, mert az alpesi felén a pálya részben láthatatlanul, a hegy gyomrában kanyarog, és egyáltalán nem evidens, hogy az alsó alagútban való eltűnése után a két felső szint melyikén bukkan elő, és milyen sorrendben. Erről a rejtélyről rántjuk le a leplet a következő videóban, amely egy, a mozdony által tolt alacsony oldalfalú kocsira helyezett, apró méretű kamerával készült, egy teljes kört megtéve a menetrend szerinti forgalmat lebonyolító pályán.

(a szerző felvétele)

Érdemes eredeti méretben megtekinteni, a felbontás full HD, köszönhetően a Mobius V3-asnak. A fényviszonyok persze nem ideálisak, legkevésbé a fedett részeken – ahol nem látszik semmi, azt ki is emeltük a klipből. Valójában mintegy négy és fél–öt perc alatt ér körbe a vonat.

További információk a fehérvári kiállításról: Vasútmodell Székesfehérvár. A hamarosan érkező folytatásban pedig külső felvételekkel ismertetjük meg a komplexum jellemző vonatmozgásait.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek