Ahol a legjobb vasi pecsenye készült

iho/vasút   ·   2016.05.29. 13:45
holtvaganyon0

Pompás kiegészítő készült el Tatabányán. A részleteket a QuaBLA-modell tulajdonosa, Börcs László szakkommentálásával mutatjuk be, amelyet a társaság legfrissebb hírlevelében is elolvashatnak.

Azért mert sínen vagyunk, még lehetünk holtvágányon... – 3. rész

„1981-ben harminc 88-81 középszámú, WRm típusjelű étkezőkocsit vásárolt a MÁV, amelyeknek üzemeltetését napjainkban a MÁV-Start keretein belül működő Utasellátó Központ végzi.

(fotók: QuaBLA-hírlevél)

2016-ban a lassan kiöregedő kocsik előtt tisztelegve jelentetjük meg a 025-ös étkezőkocsit, amelyet InterCity felirattal láttak el az 1990-es évek közepén, a belföldi járatok étkezőkocsi-hiányának pótlása miatt. A 025-ös nemcsak a belföldi IC-forda rendszeres vendége volt, láthattuk a néhai Arrabonában a bécsi Westbanhofon, vagy akár belföldi távolsági gyorsvonatokban is.

A QuaBLA modell grafikusának visszaemlékezése szerint gyakori szombathelyi utazásai alkalmával olyan »vasi pecsenyét« szervíroztak neki, hogy ízét azóta is a szájában érzi.

A modell kiváló választás a közelmúltban megjelent ACME dunakeszi IC-szett kiegészítéséhez.

(fotó: QuaBLA Facebook-oldala)

Katalógusszám: 21685.1, pályaszám: 51 55 88-81 025-7 Wrm, korszak: V.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek