Air Berlin: kivezetik a tőzsdéről?

MTI/iho   ·   2016.02.29. 16:15
airberlin0

Az Air Berlin 2015-ben a becslések szerint 300 millió euró veszteséget szenvedett el. A Handelsblatt úgy értesült, hogy a legnagyobb részvényes, a 29,21 százalékos részesedéssel rendelkező Etihad légitársaság az Air Berlin egyes tevékenységeit a szintén gondokkal küszködő olasz Alitalia légitársasághoz kívánja átszervezni, amelyben szintén tulajdonrésszel rendelkezik.

Berlin, Tegel, a főhadiszállás

Más források úgy tudják, hogy a tárgyalások még korai szakaszban tartanak, és a tőzsdei kivezetés, illetve az Alitalia légitársaságba való részleges integrálás csak egyike a lehetséges megoldásoknak.

A Handelsblatt értesülését sem az Air Berlin, sem az Etihad nem kommentálta.

A reklámon nem múlik semmi...

Az Air Berlin részvényeinek legmagasabb árfolyamát 2007 áprilisában érte el 21,50 eurón. Az elmúlt 52 hétben a jegyzés viszont 0,65 és 1,40 euró között mozgott...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek