Amelia Earhart újra él?

Daka Olga   ·   2011.12.27. 08:30
amelia_cimlp

„Az igazi felfedező utazás nem abból áll, hogy új földeket keressünk, hanem abból, hogy új szemmel tekintsünk a világba” – mondta Marcel Proust.

Amelia Rose Earhart:

„Minden pilóta, akivel találkozom, szeretné, sőt, akarja szavakba önteni az izgalmat és az erőt, amit a repülés jelent. Fotók, szavak, videók… ez mind közelebb hozza az emberekhez a vágy megtestesülését, amit a magas kék égben repülés jelent, de valami mindig hiányzik. Izgatottan várom, mit szólnak a videókhoz, amiket karácsonyi repülésem során készítettem a Cirrus SR22-vel. Kamerákat rögzítettünk a bal szárnyvégre, de a gép függőleges vezérsíkjára és az elejére is. Még csak tanulom, hogy kell a kamerákat használni, de összességében jók a felvételek! Amikor láttam ezeket, úgy éreztem, kívül vagyok a gépemen. Izgalmas volt!”

Amelia Rose Earhart névrokona és távoli rokona a híres Amelia Earhartnak, a háború előtti évek amerikai sztárpilótájának, az első nőnek, aki 1928-ban átrepülte az Atlanti-óceánt, és aki föld körüli útján tűnt el örökre 1937-ben. A mai Amelia szülei tudatosak voltak a névadásban, és tudatosan terelték a kislányt a nagy előd nyomdokain. Nem is sikertelenül: a leányzó beleszeretett a repülésbe.

Magánpilóta, repüli a Cirrus SR–20 típust a denveri repülőtéren, Coloradóban. Emellett riporter is, aki a levegőből szokott tudósítani, de a kamerák kezeléséhez is ért. Volt már dolga Los Angeles-i rendőrségi ügyektől kezdve erdőtüzekig sok mindennel. Ma még a Mississippi Állami Egyetem meteorológiai szakán tanul, ha elvégzi, a nemzeti meteorológiai társaság fogja alkalmazni.

Ezekben a napokban teszi első igazi lépéseit az egykori világhírű pilótanő nyomában, és megrepüli Amelie Earhart első nagy távját, a kaliforniai Oakland és a floridai Miami között. Aztán következik a műszeres kiképzés, utána pedig a felkészülés a nagy túrára a Föld körül.

(Szeretem a vállalkozó kedvű csajokat. Minden elismerésem övék, ha valamit tényleg letesznek az asztalra. Majd meglátjuk, hogy ő mire képes. Az biztos, hogy jól harangozta be, amire készül. Ha más tehetsége nincs is, ebben jó. - daka -)

Kapcsolódó hírek