Amit a gyűrűkről tudni szeretnél

iho   ·   2021.02.07. 12:00

A legtöbb férfi életében eljön a pillanat, amikor úgy érzi, hogy ideje feltenni a nagy kérdést élete párjának. Persze ehhez mindenképp be kell szerezni egy dekoratív karikát is, ami az örök és széttéphetetlen köteléket szimbolizálja. 

A legismertebb gyűrűfajták

Egy kapcsolat alakulásában többféle gyűrű is szerepet kap, ám mégis érdemes tisztázni, hogy melyek a legismertebbek, és melyik milyen szerepet tölt be. Összefoglaljuk röviden, hogy melyikről mit is kell tudni. 

  • Eljegyzési avagy lánykérő gyűrű: Ez az első ékszer, amit általában a reménybeli vőlegény ad a leendő menyasszonyának, amikor fél térdre ereszkedve megkéri a kezét. Az elrebegett igen után az ékszer a bal kéz gyűrűsujjára kerül. Az eljegyzési gyűrű általában egy egyköves karika, de igazán akkor arat majd sikert, ha különleges, mint a viselője. 

Ha igazán szép és jó áron lévő eljegyzési gyűrűket nézegetnél, akkor less be a Gyűrűguru weboldalára!

  • Kísérőgyűrű: Korábban nagy divat volt ez a gyűrűfajta, akkoriban volt létjogosultsága. Félreértés ne essék, ez ugyanaz, mint az eljegyzési gyűrű, hiszen korábban a karikagyűrű mellé adták kísérőként. Mára már szinte teljesen eltűnt és egybeolvadt a fenti típussal.
  • Karikagyűrű, jegygyűrű: Ez az az ékszer, amit a pár általában együtt választ ki, hiszen egy életen át fogják viselni. Lehet köves, többszínű vagy éppen egyszerű is, ez maximálisan az egyéni ízléstől függ. 

Jó áron lévő karikagyűrűt kerestek? Gyűrűguru! Nézzetek körül, és találjátok meg a hozzátok illő ékszereket!

Gyémántgyűrű

Nem mindegy, hogy milyen anyagból készül a gyűrű, bár a gyémánt maga alapvetően minden variációban jól mutat. A legnépszerűbb alapanyagok az arany, melyek közül lehet hagyományos sárga-, fehér- vagy épp merészebb vörösarany egyaránt. Sőt, egyre elterjedtebbek a különböző nemesacél ékszerek is.


 
A gyémántgyűrűket értelemszerűen gyémántok díszítik, de ez lehet csiszolt és csiszolatlan egyaránt. Sőt még színes gyémántokkal is találkozhatnak a bevállalósabb menyasszonyok. Persze ezenkívül az is számít, hogy milyen súlyú és tisztaságú a drágakő. Ebben a 4C módszer lehet segítségünkre. 

A legnépszerűbbek az egyköves szoliter darabok, akárcsak a háromkövesek, de persze kövek tekintetében is a határ a csillagos ég.

A gyémánt rögzítése a gyűrűbe egyáltalán nem elhanyagolható, hiszen nem mindegy, hogy milyen foglalatot használunk egy-egy drágakőhöz, és az mennyire emeli ki annak a szépségét. A legnépszerűbbek a karmos foglalatú gyémántok, de kevéssel marad csak el mögötte a vájat vagy épp a csatorna.

Ha igazán olcsó karikagyűrűket kerestek, vagy ha még csak a lánykérés fázisában vagytok, akkor is a Gyűrűguru a legjobb megoldás, hiszen itt minden ékszer jó áron van, és garantáltan egyedi és különleges mind.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek