Amivel jó, ha tisztában vagyunk, mielőtt takarítónak állunk

iho   ·   2023.06.06. 12:00

Minden intézményben fontos, hogy rend és makulátlan tisztaság legyen, ahol nap mint nap sok ember fordul meg, például egy irodaházban, egy hivatalban, egy szállodában vagy egyéb vendéglátóipari egységben. 

Éppen ezért precízen és hatékonyan dolgozó takarítókra, illetve takarítónőkre mindig nagy szükség van, még akkor is, ha csak részmunkaidőben tudják elvállalni a munkát. Ha közéjük tartozunk mi is, és elkezdünk nézelődni az álláslehetőségek között, akkor láthatjuk, hogy mennyire népszerű ez a pozíció. Részmunkaidőben is végezhető takarító állás Salgótarján városban is található, érdemes körülnézni.

Ha látunk egy szimpatikusnak tűnő hirdetést, akkor érdemes minél előbb lecsapni rá, különben esélyes, hogy lemaradunk róla. Mielőtt azonban elküldjük a jelentkezésünket, érdemes tisztában lenni néhány fontos dologgal.

Milyen cégeknél, intézményeknél tudunk takarítóként elhelyezkedni?

Az elhelyezkedéssel valószínűleg nem lesz gondunk, ha takarítóként szeretnénk állást kapni, ugyanis rengeteg helyen van lehetőség a munkavállalásra.

Az irodaházakban például folyamatosan keresnek olyan dolgozókat, akik rendben tartják a privát, illetve közösségi irodahelyiségeket. Szállodákban és más vendéglátóipari egységekben is jó eséllyel kaphatunk munkát, az éttermekben, kávézókban és bárokban ugyanis minden nap rendet kell tenni, illetve ki kell takarítani.

Iskolákban és más oktatási intézményben is szükség van a takarítók munkájára, ugyanúgy, ahogy a hivatalokban is. És persze, ott vannak a kórházak és egyéb egészségügyi intézmények, ahol szintén rendet, tisztaságot kell tartani a megfelelő higiénia érdekében. 

Milyen feladataink lesznek, ha jelentkezünk egy ilyen munkakörre?

Takarítóként az a feladatunk, hogy a helyiségeket, intézményeket folyamatosan rendben tartsuk és kitakarítsuk. Ez magában foglalja a különböző felületek megtisztítását, a portalanítást, felmosást, porszívózást.

Ha nagyobb alapterülettel rendelkező épületben kapunk munkát, ahol nagy aulák, csarnokok is vannak, akkor esélyes, hogy professzionális takarítógépekkel kell dolgoznunk a kézi eszközök alkalmazása helyett. Ott tehát tudunk kell kezelni ezeket a berendezéseket.

A munkakörünk attól függően változhat, hogy pontosan hol dolgozunk. Ha például szállodai takarítók leszünk, akkor ott az általános takarítói feladatok mellett gondoskodnunk kell a beágyazásról, a szemetesek kiürítéséről, illetve a textíliák cseréjéről is.

Milyen elvárásoknak kell megfelelni?

Iskolai bizonyítványt a legtöbb helyen nem kérnek, de persze előny, ha rendelkezünk vele. Mindazonáltal sokkal többet számít a tapasztalat, illetve a megfelelő fizikum és állóképesség, a terhelhetőség és a megbízhatóság.

Ezeket tehát jó tudni, ha úgy tervezzük, hogy takarítóként fogunk dolgozni. Ha még ezek után is úgy ítéljük meg, hogy ez az ideális munka számunkra, akkor ne habozzunk nézelődni az olyan állásportálokon, mint amilyen a Salgótarjánállás.hu is! 

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek