Augusztusi gyereknapok a Zsuzsivasúton

iho/vasút   ·   2021.08.27. 08:00
00_zsuzsivasut_2021_augusztus

A Zsuzsi Erdei Vasút augusztus utolsó hétvégéjén is izgalmas programokkal várja mindazokat, akik a természet közelségére és tartalmas kikapcsolódásra vágynak.

Debrecen egyik legnépszerűbb családbarát attrakciója, az idén 139 éves Zsuzsi Erdei Vasút egész nyáron fáradhatatlanul szállította az utasokat, akiket hétről hétre izgalmas programokkal várt a hármashegyi pihenőerdőben. A nyár lassan véget ér, a Zsuzsi azonban továbbra sem pihen, augusztus utolsó hétvégéjén és szeptember folyamán is olyan programokkal kedveskedik utasainak, melyek garantáltan maradandó élmények lesznek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A soron következő hétvégén legnépszerűbb programjaikkal készülnek:

  • augusztus 28-án, szombaton újra zakatol a Mesevonat,
  • augusztus 29-én, vasárnap pedig a Madársuli érkezik ismét közkedvelt „tanítványaival”.

Pár hete hatalmas siker volt a népszerű mesék világát megidéző Mesevonat, ami szombaton újra mesés kalandokkal várja a családokat. Ezúttal is lesznek interaktív meseelőadások és izgalmas feladványokkal színesített erdei meseösvény, valamint gólyalábas produkció, hennafestés és alkotókuckó. A gyerekeket 9 óra 45 perckor, a kisvonat indulása előtt Szentgyörgyi Rozi és a Kuckósok rövid meglepetés előadása várja a Ruyter utcai kiinduló állomáson. Az utazást követően, Hármashegyalján Kiss Gergely Máté, a Csokonai Színház színművésze gólyalábon köszönti a leszálló utasokat, akik a Természet Háza melletti pihenőhelyen A répa című interaktív meseelőadást nézhetik meg Szentgyörgyi Rozi és a Kuckósok előadásában. Ezúttal is jelen lesz Sőrés Rozka mesemondó és Réti Tibor előadóművész, akik izgalmas láncmesékkel és zenés meseelőadással szórakoztatják majd a közönséget. Az alkotókuckóban a gyerekek természetes anyagokból készíthetnek vidám alkotásokat, fakorongokból különböző erdei állatokat és famozdonyos nyakláncot, de lesz hennafestés is. Az erdei meseösvényen haladva, pedig titkos kódokat lehet majd megfejteni, amiért természetesen a jutalom sem marad majd el.

A Mesevonat augusztus 28-án, szombaton 10 órakor indul a Ruyter utcai kiinduló állomásról és 13 órakor indul vissza Hármashegyaljáról Debrecenbe.

Augusztus 29-én, vasárnap a Zsuzsi Erdei Vasút állandó vendége, a Madársuli érkezik újra Hármashegyaljára, akik ezúttal a Föld leggyorsabb madarairól tartanak interaktív előadást és bemutatót. Az érdekességeket természetesen igazi madarakkal demonstrálja majd Imre István madarász, a Madársuli alapítója, így jelen lesz Jenő, a vándorsólyom, akinek lehetőség lesz majd testközelből tanulmányozni minden porcikáját, hogy megtudjuk, hogyan válhatott faja a Föld leggyorsabb állatává, hogyan élik mindennapjaikat a vándorsólymok és lesznek az ember társai a solymászatban. Az interaktív bemutató után a szelfizés sem maradhat el a Madársuli többi növendékével, Törpivel, a kis kuvikkal és a beszélő papagájokkal, de most is lesz bátorságpróba, így a gyerekek saját maguk reptethetik majd meg a program főszereplőjét, Jenőt.

A programra 8:30-kor és 11:15-kor indulnak a járatok a Ruyter utcai kiinduló állomásról és 10.00, valamint 13.00 órakor indulnak vissza Hármashegyaljáról Debrecenbe.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.