Az e-cigi porlasztó meddig jó? Mikor kell cserélni?

iho   ·   2023.11.01. 12:00

Az elektromos cigaretták gyakran tűnnek bonyolult eszköznek. Több fontos alkatrész is található bennük, amik állapotára érdemes odafigyelni. Ilyen például a porlasztó is, amit időnként muszáj cserélni. Gyakran felmerül a kérdés, hogy mégis mennyi az átlagos élettartama ennek az alkatrésznek?

Az elektromos cigaretta porlasztójának elhasználódása

Szerencsére ma már a beszerzés könnyedén megoldható. Elég megnézni a Liquid-Aroma.hu porlasztó kínálatát, és máris leadhatjuk a rendelést perceken belül. Ez az apró alkatrész talán az egyik legfontosabb kiegészítője a készüléknek. Ezért is fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk, mivel ezzel nagymértékben meghosszabbítható az élettartama. Természetesen van egy pont, ami után már a takarítás sem segít és mindenképpen le kell cserélni.

A hagyományos dohánytermékekkel nincs ilyen jellegű probléma (helyette van sok más súlyosabb), mivel azt csak elővesszük a dobozból, meggyújtjuk és mehet is a füstölés. A leszokáshoz gyakran választják az elektromos cigarettát, ahol már más kihívásokra kell felkészülni. Ilyen például a szerkezet ápolása, ahol nagy figyelmet kell fordítani a porlasztóra. 

Az általános tapasztalat azt mutatja, hogy még egy minőségi termék is 1-5 hétig bírja, ami átlagban 2 hetet jelent. Azonban ez nem egy kőbe vésett igazság, mivel az élettartamot több tényező is befolyásolja. Például ha valaki rendszeresen, naponta többször is e-cigizik, annak valószínűleg hetente kell kicserélnie a porlasztót. Alkalmi gőzölőknél ez akár elhúzódhat 4-5 hétig is. A legfontosabb minden esetben az, hogy mindig legyen otthon tartalék, hogy ne kelljen felborítani a megszokott menetrendet.

Mikor jött el a csere időpontja?

Több jel is utalhat arra, hogy bizony cserélni kell a porlasztót és ideje beszerelni egy újat. Ilyen például az, ha vape-eléskor furcsa, gurgulázó hangot hallunk. Ha a készülék ilyen hangokat ad ki, annak általában a porlasztó az oka. Ajánlott ilyenkor a többi alkatrészt is ellenőrizni a biztonság kedvéért. 

További jel, ha égett ízt érzünk a szánkban, ami a porlasztó rossz állapotára utal, és már a tisztítás sem fog segíteni. Ha az eddig használt aroma íze megváltozik annak ellenére, hogy amúgy a keverés, érlelés folyamatán semmit nem változtattunk, szintén az alkatrész elhasználódására utalhat.

Minőségi tartalékok legyenek otthon

Az előbb felsoroltakon kívül további jele is lehet annak, hogy a porlasztó kezdi megadni magát. Ilyen például az is, amikor már gyengébb a gőzfelhő. Fontos, hogy mindig legyen otthon tartalék, de az sem mindegy, hogy milyet vásárolunk. Mindenképpen a minőségi termékek közül válogassunk, mivel azok sokkal tovább bírják, könnyebb őket tisztítani és a használatuk is jobb élményt biztosít.

Az elektromos cigarettázás során több tényezőre is oda kell figyelni, ha pedig azt vesszük észre, hogy az egyik alkatrész elhasználódott, akkor minél hamarabb gondoskodjunk a cseréről.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek