Az életmódváltás első lépései

iho   ·   2022.09.06. 12:00

Manapság egyre többet lehet hallani azt a szót, hogy életmódváltás. A divatos kifejezés valójában nem csupán egy fogalom. A siker kulcsa a tervezés, egy olyan szokás kialakítása, amit hosszú ideig fent tudsz tartani. Már csak az a kérdés, hogyan érdemes belevágni, mik azok a dolgok, amiket mindenképpen figyelembe kell venned. Ebben a cikkben összeszedtük neked az életmódváltás első lépéseit. 

Hogyan vágj bele kezdőként az életmódváltásba?

A sportolók sem edzenek össze-vissza, ahogy éppen kedvük tartja. Ők hosszasan átgondolt és jól felépített edzésterv alapján készülnek a következő megmérettetésre. Az első és legfontosabb, ha te is a váltáson gondolkodsz, hogy tisztázod magadban, mi az oka annak, hogy nem vagy elégedett a mostani életeddel! Mi az, ami zavar, min szeretnél változtatni, illetve mire számíthatsz a későbbiekben.

A VERTIM étrend-kiegészítő kapszulájának szedése például tökéletes első lépés ahhoz, hogy végre elérd az álomalakodat. A készítmény segít abban, hogy ne érezd magad állandóan éhesnek, támogatja a zsírvesztést, illetve elősegíti a bélmozgást. 

Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, olyan kivonatokat, amelyek jótékony hatással vannak a testedre és annak működésére. Hosszú távon hozzájárul a tartós és eredményes fogyáshoz. Ha tehát életmódváltásban gondolkodsz, akkor jó megoldás lehet ezzel indulni.

Mi a következő lépés?

A következő dolog, hogy kitalálod, milyen életmódot szeretnél a továbbiakban. Az egészség egy dolog, a szót szinte mindenki használja, de felmerülhet a kérdés, hogy mit jelent egészségesen étkezni. Erre nincsen konkrét válasz, hiszen valakinek már az is annak számít, ha hetente 2-3 alkalommal eljár sétálni a városba. Akad, akinek a heti 4-5 futás sem elegendő ahhoz, hogy egészségesnek tartsa magát és az életmódját.

Jó kezdés lehet az, hogy kicsit mélyebben elmerülsz a táplálkozás tudományában. Persze nem kell tudnod minden egyes étel kalória- és tápanyagtartalmát, de azzal érdemes tisztában lenned, hogy mit fogyassz reggel, délben és este. Étkezhetsz vegaként, vegánként, ehetsz sok húst, hogy megfelelő mennyiségű fehérjéhez juthass, a cél ugyanaz: legyen fenntartható az életmód! Ne akarj drasztikus diétákat kipróbálni, ne zárj ki ételeket, hiszen ez idővel mind falásrohamhoz vezethet!

Mire figyelj a mozgás kapcsán?

Ha eddig nem sportoltál semmit, akkor ne akarj holnaptól 10 km-t futni minden egyes nap! Próbálj meg szépen fokozatosan mozogni, kezdetben elegendő egy fél óra kényelmes séta is. Sokan meg akarják úszni az edzést, azonban ahhoz, hogy tényleg egészséges legyél, muszáj megmozgatni magadat egy hosszú nap előtt vagy után. 

Aki ráveszi magát, hogy beiktassa a mindennapjaiba a sportot, azok általában nagyon megszeretik, bármilyen formában is csinálják azt. Az élet elképzelhetetlen rendszeres mozgás nélkül, de szerencsére bőven akad olyan sportág, amikből válogatni tudsz. Leld örömödet a futásban, a bringázásban, a jógában, az edzőtermi edzésben, esetleg a táncban, a lényeg, hogy vágj bele, a többi jön magától!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek