Az év külföldi vezére: a BA-főnök Jost Lammers

iho   ·   2016.01.26. 17:17
cim

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója lett az „Év Külföldi Vállalatvezetője 2016” cím birtokosa a Budapest Business Journal, a BBJ és a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a HIPA közös díjátadóján, amelyet a budapesti Corinthia Hotelban tartottak. A díjjal az elmúlt évben kimagasló üzleti sikereket elérő hazai vállalatok külföldi állampolgárságú vezetőit ismerik el egy adott évben.

A díj odaítéléséről egy szakmai zsűri hozott döntést, elsősorban a kiemelkedő üzleti teljesítmény alapján. A reptérkezelő közleménye szerint elsősorban a 12,5 százalékos utasforgalom-növekedést és a 10,3 milliós utasszám elérését ismerték el a díjjal. Jost Lammers vezetése alatt a Budapest Airport már 44 légitársaságnak ad otthont, amelyekkel a világ 95 repülőterére lehet közvetlenül eljutni a magyar fővárosból.

2007 óta a reptérkezelő élén

„Nagy büszke vagyok és meghatott vagyok, hogy a zsűri nekem ítélte ez a rangos díjat, amely valójában nem annyira egy egyéni teljesítmény, hanem sokkal inkább a Budapest Airport csoport valamennyi dolgozójának, a légitársasági- és más repülőtéri partnereink munkájának az elismerése, hiszen az eredményeinket mindig is közösen értük el –” mondta  a díjátadón Jost Lammers. A Budapest Airport vezérigazgatója hozzátette: ”Külön öröm a számomra, hogy mások is értékelték azokat a hatalmas erőfeszítéseket, amiket azért fejtettünk ki, hogy Budapesté legyen a Közép és Kelet-Európai régió legjobb repülőtere. Ígérem, hogy egyetlen pillanatra sem lassítunk, tovább folytatjuk erőfeszítéseinket a budapesti repülőtéri szolgáltatások, az infrastruktúra fejlesztésére.”

Jost Lammers 2007 novembere óta tölti be a Budapest Airport vezérigazgatói pozícióját és az elmúlt kilenc évben nem kevesebb, mint 360 millió eurót, azaz mintegy 111 milliárd forintot fektetett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlesztésébe. A legnagyobb beruházás a 2A és a 2B Terminált összekötő SkyCourt mintegy 100 millió eurós, azaz 31 milliárd forintos beruházása volt 2009 és 2011 között. Emellett a Budapest Airport további jelentős fejlesztéseket hajtott végre, így megépítette Ferihegyen a Magyar Posta Nemzetközi Kicserélő Központját, új hangárt épített a Wizz Air számára, átadta a DHL Freight és a DHL Global Forwarding új repülőtéri központját.

A díj átvételekor

A Budapest Airport 2014-ben és 2015-ben is megkapta a SkyTrax londoni légiközlekedési tanácsadó cégtől „Az Év Kelet-Európai Repülőtere” címet, míg tavaly a hong kongi székhelyű CAPA tanácsadó cég a „Az Év Repülőtere” elismerést adományozta a magyar főváros légikikötőjének.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.