Az inverter nélkülözhetetlen a napelem rendszer egészéhez

iho   ·   2022.05.03. 12:00

Napjainkban a zöldenergia egyre nagyobb szerepet kap a háztartásokban és a vállalatok esetében egyaránt. A SolarEdge inverterek hatékonysága pedig még inkább segíti a napenergia hasznosítását, így a technika fejlődésével az elektromos áram gyakorlatilag szinte teljes mértékben megújuló energiából származtatható a jövőben.

A SolarEdge inverter fontos részét képezi a rendszernek

A SolarEdge Home rendszernek köszönhetően az okosotthonok energiamenedzsmentje egyre hatékonyabbá válik. A rendszer részeit képezik a napelem modulok, a SolarEdge teljesítmény optimalizálók, a SolarEdge Energy Bank akkumulátor, SolarEdge, a Home inline mérő, a SolarEdge Home EV töltő és a SolarEdge smart energia eszközök pl. SolarEdge Home vízmelegítő vezérlő, SolarEdge Home aljzat, SolarEdge Home tartalék interfész. Továbbá a szett nélkülözhetetlen része a Wagner Solar Hungária SolarEdge invertere

Az inverterből háromfázisú és egyfázisú is kapható, ezek közül az egyfázisú egy díjnyertes modell, amely 3 kW- 6.0 kW és 10 kW méretekben lesz elérhető. A termék 99%-os hatékonyságával új rekordot állított fel, illetve 200%-os túlméretezési lehetőséget kínál, ami gyorsabb megtérülést eredményez.

Maximalizáljuk a rendszer teljesítményt!

A SolarEdge Energy Bank akkumulátor pakk töltöttsége a monitoring szolgáltatásnak köszönhetően valós időben ellenőrizhető. Ennek használatával biztosítottá válik a tartalék energiaellátás, illetve kiemelkedő általános rendszer hatékonysággal, DC-csatolással bír. A telepítése rendkívül egyszerű, egy etApp alapú konfigurációval megoldható. 

A SolarEdge új, Mode 3 elektromosautó-töltője alkalmas arra, hogy akkumulátorral kombinálva akár éjszakai töltést is kivitelezzen, illetve a napenergia-többlet felhasználásával növeli az önfogyasztást. 

A rendszer részét képezi az úgynevezett SolarEdge S-szériás teljesítményoptimalizáló, amely alkalmas nagy áramerősségű modulokhoz is akár 14,5 amper áramerősségig. A SolarEdge energy net pedig az okoseszközök rendszere, amely segíti a zökkenőmentes kapcsolatot a vezeték nélküli kommunikációs platformhoz.

A monitoring felülettel válnak érthetővé az adatok

A mySolarEdge applikáció lehetővé teszi, hogy a rendszer teljesítményét bárhol és bármikor megfigyelhessük. Lehetséges általa az EV-töltő, az akkumulátor és az intelligens energiaeszközök távoli vezérlése, valamint az azonnali hibaészlelés és akár a gyors, távoli hibaelhárítás is. A továbbfejlesztett grafikus eszközök által felhasználóbarát és ami a legfontosabb, hogy ingyenesen letölthető Androidra és iOS-re egyaránt. 

Egy ilyen rendszerrel a napenergia hasznosítása a lehető legjobb kihasználtsággal történik, és a mobiltelefonos applikáció által ezt folyamatosan monitorozni is tudjuk. A zöldenergia elérése így nemcsak egy távlati fogalom, hanem akár még idén az otthonunk része lehet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek