Az LX Pantos veszi bérbe a Rail Cargo Grouptól a Logisztár Terminált

iho.hu   ·   2024.04.23. 08:35
2162_XS109234_240419_

Christoph Grasl, az ÖBB Rail Cargo Group Igazgatóságának tagja átadta a székesfehérvári Sóstó Ipari Parkban működő Logisztár Kft. terminál kulcsait Vu Jonkvannak, a szöuli székhelyű LX Pantos globális logisztikai szolgáltató európai üzletcsoport-vezetőjének. 

Az LX Pantos és a Rail Cargo Group (RCG) megállapodásban erősítette meg partneri együttműködését. A vállalatok közösen kívánják feltérképezni a kelet-európai autóiparban és az akkumulátor-fuvarozásban rejlő üzleti lehetőségeket. Mindkét fél széleskörű logisztikai szaktudásával támogatja a projektet. A Székesfehérvár melletti, 36 ezer négyzetméter területű Logisztár Terminál – ahol két, egyenként 360 méter hosszú sínpárt is lefektettek – a jövőben hozzájárul a magyarországi elektromos autóipari fejlesztések logisztikai megbízásainak teljesítéséhez, egyúttal támogatja a magyar nemzetgazdasági törekvések megvalósítását. A terminált kiváló adottságai mellett kedvező földrajzi elhelyezkedése, megközelíthetősége, az M7-es autópálya közvetlen közelsége is alkalmassá teszik a kiemelt jelentőségű és összetett feladatok magas színvonalú ellátásához.

Christoph Grasl, az RCG Igazgatóságának tagja az átadásnál hangsúlyozta: „Ez a partneri együttműködés nem csupán az LX Pantos üzleti tevékenységét támogatja, de a régió áruforgalmát, és ezáltal a magyar gazdaság egészét élénkíteni fogja. Az RCG vezető európai vasútlogisztikai szereplőként kiterjedt hálózattal, valamint széleskörű szaktudással rendelkezik az autóipari fuvarozás területén. Mindez elősegíti az LX Pantos európai terjeszkedési törekvéseit is.”

(fotók: Vörös Attila)

A magas rangú koreai delegáció nevében Vu hangsúlyozta, hogy a székesfehérvári vasúti terminál olyan központi csomópont lesz, amely a tengeri és a nemzetközi vasúti útvonalaknak köszönhetően összeköti Ázsiát és Európát. Az LX Pantos ehhez a leghatékonyabb logisztikai megoldásokat kívánja nyújtani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek