Az okoskonnektorok előnyei

iho   ·   2021.12.06. 12:00

Az okosdugók mindenféle formában, méretben és meglehetősen jó áron kaphatók. Ezek a leglátványosabb eszközök, amelyeket okosotthonokban találhatunk. Megkönnyítik az életet, plusz nyugalmat adnak, valamint időt és pénzt takarítanak meg nekünk.

Mik azok az okosdugaszok?

Ezek olyan eszközök, amelyek a hagyományos konnektorok és a csatlakozó eszköz között helyezkednek el. Tehát ahelyett, hogy a kávéfőzőt vagy a televíziót a falon lévő konnektorba dugnád, az okoskonnektoron keresztül csatlakoztatod azokat.

Beállíthatod, hogy a konnektor egy meghatározott időpontban be- vagy kikapcsoljon. Vagy ha van egy olyan okosotthon Hub, amelyik az otthonod vezérléséért felel, akkor egy rakás más okos otthoni eszközhöz is csatlakoztathatod őket. 

Tedd okossá azokat az eszközöket és berendezéseket, amelyek esetleg nem támogatják a vezeték nélküli technológiákat, például a Z-Wave-et vagy a Zigbee-t. Így valóban elindulhatsz az intelligens otthoni automatizálás útján. Nézd meg az OkosabbOtthon.hu webáruház okoskonnektor választékát, és válassz kedvedre.

Okoskonnektorok a reggeli rutinban

A reggeli káosz sok háztartásban mindennapos dolog. Előfordult már veled, hogy az ébresztőóra megszólalásakor botladozol ki az ágyból, és egy füstös konyhába sétálva rájössz, hogy valaki bekapcsolva hagyta a kenyérpirítót? Hagyd, hogy okoskonnektoraid mindent automatikusan be- vagy kikapcsoljanak, így nem kell aggódnod semmiért. Előkészítheted a gépet este és reggel, amikor kikászálódsz az ágyból, finom kávéillatra ébredhetsz.

Okoskonnektorok a biztonságért és a védelemért

Beszéltünk az eszközök automatikus kikapcsolásáról, hogy ne kelljen aggódnod miattuk. Ugyanebben a szellemben van egy egész sor olyan eszköz, amely komoly veszélyt jelent, ha felügyelet nélkül hagyjuk. Ahelyett, hogy azon aggódnál, hogy bekapcsolva hagytál valamit, kapcsold ki az összeset automatikusan, amikor elmész dolgozni. 

Ezek az előnyök megfordítva is élvezhetők. Minden eszközt bekapcsolhatsz reggel, anélkül, hogy várnod kellene azok felforrósodására (vasaló, hajvasaló, stb.).

Az okosdugaszok használatával pénzt takaríthatsz meg

Légkondicionáló, ventilátorok, elektromos radiátorok: sokféleképpen befolyásolhatják otthonod klímáját. Fantasztikus érzés egy előmelegített vagy előhűtött szobába besétálni. Ha időzíted a klímaberendezéseket, akkor jelentősen csökkentheted otthonod energiaszükségletét és számláidat egyaránt.

Egyes okoskonnektorok beépített energiafelhasználás-méréssel is rendelkeznek. A Fibaro például egy LED-es gyűrűvel rendelkezik, amely vizuális visszajelzést ad arról, hogy a csatlakoztatott eszköz mennyi energiát használ. 

Ha szereted a számokat és statisztikákat, akkor egy telefonos applikáció segítségével nyomon követheted otthonod energiafelhasználását is. 

Vagy ami még jobb, megtudhatod, mely eszközök fogyasztják a legtöbb energiát, és ennek megfelelően módosíthatod azok működését. Ezzel a módszerrel megmérheted egyes eszközök energiaigényét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek