Baba hálózsákkal az éjjeli megfázás ellen

iho   ·   2023.10.04. 12:00

A babák egyik legfontosabb elfoglaltsága az első hetekben, hónapokban az alvás, a szervezetük ugyanis aktív fejlődésnek indul a születésük után. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg új élmény éri őket, amit szintén nagyon fárasztónak élhetnek meg. 

Annak érdekében, hogy maximális biztonságban tudjuk a babánkat, jó alaposan betakarjuk, miután este beletesszük a kiságyába. Ez így van rendjén, hiszen nem szeretnénk, ha megfázna, reggel azonban arra lehetünk figyelmesek, hogy a piciről valamilyen rejtélyes oknál fogva lekerült a takaró.

Ezen a problémán könnyen tudnak segíteni a Baby Inside Babatermékek hálózsákjai, azok ugyanis a kialakításuknál fogva melegbe burkolják a babákat, és még véletlenül sem tudnak lekerülni róluk ezzel esélyt adva a meghűlésnek. 

Alvás, a babák legfontosabb tevékenysége

Miután egy kisbaba megszületik, aktívan elkezd fejlődni a teste, szervezete, fejlődnek az érzékszervei, az alapvető képességei. Ez pedig rengeteg energiát igényel, aminek az a következménye, hogy az újszülöttek nagyon sokat, akár 10-12 órát is alszanak.

Joggal mondhatjuk tehát, hogy az alvás az egyik legnagyobb jelentőséggel bíró tevékenységük az evés mellett. Éppen ezért nagyon ügyelnünk kell arra, hogy minden feltétel és körülmény adott legyen ahhoz, hogy a pihenéssel töltött órák zavartalanul teljenek. 

Éjjeli ébredések - miért történnek?

Az első jelenségek egyike, amit szülőként megtapasztalunk, hogy a kisbabánk éjjelente akár többször is felébred. Ez azonban teljesen természetes, hiszen az ébredés csak azt jelzi, hogy a pici éhes vagy van egy olyan szükséglete, ami kielégítést igényel. Tipikusan ilyen például, ha túl melege van, ha fázik vagy ha fáj a hasa.

A babák sokszor lerúgják magukról a takarót

Az újszülöttekre jó ideig jellemző a jellegzetes rugdalózó mozgás, amikor is a lábuk egyfolytában, szinte megállás nélkül jár. Vannak picik, akik nemcsak napközben, hanem éjjel is nagyon aktívak, aminek hatására előfordulhat, hogy az éjjeli ébredést követően akaratuk ellenére lerúgják magukról a takarójukat.

Sajnos ezt nem mindig vesszük észre azonnal, ha a baba ugyanis nem jelez nekünk sírással az éjszaka folyamán, akkor elkerülheti a figyelmünket. Ez pedig baj, hiszen ezáltal könnyen megfázhat. 

Baba hálózsák a megoldás!

Ha viszont ahelyett, hogy betakarnánk egy takaróval hálózsákba tesszük, akkor elkerülhetjük a kitakarózást. Így egész éjjel melegben tudhatjuk a kis csöppségünket, ami nagy megnyugvást adhat számunkra.

Te is mindig arra leszel figyelmes, hogy hiába takargatod be jó alaposan a kisbabádat, reggel takaró nélkül ébred? Akkor mindenképp érdemes elgondolkodni egy meleg, puha baba hálózsák beszerzésén, annak használatával ugyanis búcsút inthetsz az éjjeli kitakarózásnak.

Csak arra kell odafigyelned, hogy minőségi, 100%-ban bababarát termékek között nézelődj, amik oeko-tex minősítéssel is rendelkeznek - ezeket nagy választékban megtalálod a Baby Inside Babatermékek webshopjában.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek