Bedurrantották Gyöngyit: fotósvonatok közlekedtek a Mátravasúton

iho/vasút   ·   2015.10.10. 16:15
mvasut_fvonat0

A fotósvonat a Mátravasút komoly próbatételeken (felszámolás, újjáépítés, leállítás, majd újabb üzembe helyezés) átesett szalajkaházi vonalán közlekedett. A két vonat – egyiket a Gyöngyi gőzös, másikat egy C50-es dízel húzta – több fotómegállással egész napos programra invitálta az utasokat. Kisvasúton ritka az első osztályú kocsi, de a szervezők ezzel a szokatlan luxussal is kedveskedtek a résztvevőknek.

Indulás előtt a gyöngyösi fűtőházban. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Kadocsa Gyula)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.