Bérelt bálna

Trautmann Balázs   ·   2018.08.02. 16:00
airbus_feher_korall_kislid

A korallzátonyos A380 Farnboroughban, leszállás közben (képesk forrása: aeronauticsonline.com)

A 9H-MIP lajstromjelű A380-841-es pályáját a Singaporean Airlines színeiben kezdte meg, 2008 március 11-én, 9V-SKC lajtromjellel. A 6-os gyártási számot viselő, korai gép 2006 november 17-én repült először és a szingapúri társaság 2017 november 6-án állította le. A 471 székre berendezett gép jelenleg a Doric Asset Finance tulajdona, tőlük lízingeli a szélestörzsű Airbusokkal (egy további A330-300-assal és hat A340-300-assal) dolgozó Hi Fly Malta, mely többek között a Norwegian, a Estelar Latinpoamerica, a TAP Air Portugal és a Corsair International számára végez repüléseket.

A szingapúri Changi repülőteréről Abu Dhabi érintésével július negyedikén érkezett a hófehér A380-as Máltára. Itt kapta meg a speciális, a korallzátonyok megmentését sürgető festését. Ezután a gépet a Farnborough-ban rendezett légikiállításon mutatták be. A gép július 23-án Portugáliába, Beja-ba repült át, ahol kiképző feladatokat  végzett július végéig. Az új színekben végzett első Thomas Cook Scandinacia charterjárattal augusztus elsején Koppenhágából vittek utasokat Larnacára és vissza, majd másodikán egy Oslo – Palma de Mallorca – Oslo járatpár következett.

És a levegőben, egy kissé féloldalasan komponált képen...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek