Biztonságos széfek otthonra vagy az irodába

iho   ·   2022.08.06. 12:00

A biztonság kérdése alapvető fontossággal bír, mind az otthonunk, mind az értékeink tekintetében. Míg az előbbinek megóvására komplett biztonsági rendszereket tervezünk, biztonsági zárakkal, ajtókkal, riasztóval és kamerával, addig az értékek számára a széf nyújt megoldást.

A széfek típusai

A Metroman.hu széfjei tökéletes választásnak bizonyulnak, ha készpénzt, ékszereket, apróbb tárgyakat vagy fontos iratokat szeretnénk a lehető legnagyobb biztonságba helyezni úgy, hogy mégis bármikor könnyen hozzáférhessünk. Ezek a falba és bútorba szerelhető, értékeket megőrző széfek képesek arra, hogy egy esetleges betörés esetén is védelmet biztosítsanak a legfontosabb dolgoknak.

Természetesen nagyobb dolgok biztonságba helyezéséhez érdemes más típusú széfekkel is megismerkednünk, speciális helyzet például a fegyverek biztonságba helyezése, s minden olyan helyzetben, amikor számottevő méretű tárgyak biztonságos tárolását kell kivitelezni, a méret lesz az egyik legfontosabb paraméter, amelyet figyelembe kell vennünk a választásnál. Azonban nem ez az egyetlen szempont, ami meghatározhatja végleges döntésünket.

Hogyan érdemes széfet választani?

Minden olyan eszköznél, amelynek védelmi funkciót kell ellátnia, kiemelt prioritást kell, hogy élvezzen a megbízhatóság, valamint az, hogy a biztonságnak milyen fokát képes ellátni. Egy széf esetében az egyik alapvető elvárás, hogy olyan masszív anyagból készüljön, amely ellenáll a rongálásnak. 

Arra is mindenféleképpen érdemes gondolni, hogy mennyire mozdítható az adott eszköz, amelyben az értékeinket el szeretnénk helyezni. Amennyiben bárki könnyedén a hóna alá kapva elsétálhat vele, értelemszerűen nem fogja megakadályozni azt, hogy megkönnyítsenek minket a benne tárolt holmitól, mégpedig akár a széffel együtt.

A mozdíthatóság kérdése kétféleképpen küszöbölhető ki, az egyik, hogy egész egyszerűen olyan súllyal rendelkezik, hogy nemhogy a hónunk alá nem lehet csapni, de komoly gépeket igényel ahhoz, hogy új helyszínre szállítsuk. A másik megoldás pedig a rögzítés, a falba, esetleg bútorba történő beépítés lesz. Ez utóbbira adnak lehetőséget a Metroman.hu fali és bútor értékszéfjei is.

Digitális értékszéfek a még nagyobb biztonságért

A széfek esetében a zárás kérdése is egy sarkalatos pont, amellyel foglalkoznunk kell. Ahogy a bankkártyánk PIN kódját sem tároljuk a kártya mellé helyezve, úgy a széf nyitására alkalmas kulcsokat sem érdemes a közelében tartani. 

Ideális esetben kulcsokra sincs szükség a nyitáshoz, erre nyújtanak lehetőséget a digitális értékszéfek is. Ezeknél a digitális zárszerkezet egy minimum 3, maximum 8 számjegyből álló kód segítségével valósítja meg a nyitást és a zárást. A három hibás kód beütését követően 5 perces tiltás következik. Az áramforrást elemekkel vagy akkumulátorokkal biztosíthatjuk, ezért nem szükséges a használathoz vezetékeléssel bajlódni.

Válassz te is modern megoldást az értékeid biztonságos őrzésére!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek