Bízzon képességeiben, és építse meg saját, OSB-ből készült tetőjét

iho   ·   2020.08.01. 04:00

Vannak olyan ötletek, amelyek ugyan szakmai felkészültséget igényelhetnek, azonban nagyon sok olyan megoldás is létezik, amelyet egy kis kitartással akár Ön is elkészíthet a család és a barátok örömére. Nyári zivatarok sem zavarják meg pihenését abban az esetben, ha képes lesz elkészíteni saját OSB tetőjét.

Mire használható az OSB tető?

Ma már számos OSB lapokból készült könnyűszerkezetes házzal találkozhat a piacon, népszerűségük tagadhatatlan, hiszen egyediségük megfelel a modern élet adta követelményeknek. Azonban az OSB lapokkal történő munkavégzés során is érdemes mérlegelni azt, hogy mire szánja az adott épületet vagy tetőszerkezetet, mert lehet, hogy nem lesz képes egész évben használni egyes fajtáit, a téli hidegek vagy a nagyobb viharok esetében. Ezért legtöbb esetben maga az OSB tető nem külön tetőszerkezetként funkcionál, hanem a tető kiegészítőjeként szolgál, azaz kitűnő szolgálatot tesz előtetőként vagy esetleg garázsbeálló fedeleként egyaránt.

A kültéren uralkodó időjárási viszonyoknak is ellenáll, mivel nagyon ritkán penészedik vagy gombásodik - megfelelő anyaggal történő kezelés mellett -, mindemellett pedig ellenáll a víznek és nagyobb ütéseknek is. 

Hogyan készíthető el az OSB tető?

A tető elkészítésének titka, hogy az OSB lapokat cserépléchez vagy más jellegű szerkezethez erősíti, annak megfelelő dőlésszögben. Mindezek után ezt cserepes vagy bitumenes lemezzel szükséges burkolnia a megfelelő tartósság elérése érdekében. Kiváló megoldást jelenthet egy kocsibeálló vagy féltető elkészítéséhez, a már rég megálmodott kerti gazebo vagy filagória felállításához egyaránt. Mindemellett olyan kerti elemeket is tető alá hozhat, amelyek a nyári időtöltés nélkülözhetetlen kiegészítői, és amelyet tűző napsütésben vagy szakadó esőben is szívesen használna. Úgymint a grillsütőt, a felfújható medencét, a gyerekeknek szánt homokozót vagy a hintaágyát.

Amennyiben szeretne többet megtudni az OSB tető építésének mozzanatairól, vagy szeretné beszerezni a megfelelő alapanyagokat a barkácsoláshoz, akkor keresse fel az OSB Futár weboldalát, ahol megtalálhatja az elképzeléseinek megfelelő anyagot. Ne legyenek kétségei, Ön is képes felépíteni a megálmodott szerkezetet OSB lapok és némi kreativitás segítségével. Sokkal kisebb önsúllyal rendelkeznek, mint a CK lapok, így megfelelő alapot biztosíthatnak projektje megalkotásához.

Kapcsolódó hírek