Boldog születésnapot, MINIVERSUM!

iho/vasút   ·   2015.05.15. 13:45
miniver100_0

A MINIVERSUM április közepén fogadta a százezredik látogatóját, éves szinten 110 000 vendéggel számolnak. Az érdeklődők körülbelül fele vált valamilyen családi belépőt, egynegyede egyéni felnőtt-, diák- vagy nyugdíjas jegyet, míg a fennmaradó egynegyedet a külföldi turisták teszik ki. A legtöbb határon túli vendég Oroszországból, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és Skandináviából érkezik, de olyan távoli helyek is érkeztek érdeklődők, mint Brunei, Guatemala vagy éppen Haiti.

Látogatók a MINIVERSUM-ban, előtérben a győri városháza. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MINIVERSUM)

Az egy éves évfordulóra, a május 16-i születésnapra különleges programokkal készül az Andrássy úti nevezetesség. Az épület előtt különböző kézműves foglalkozások, vasútipálya-építés és vonatozás, aszfaltrajzverseny, arcfestés és megannyi hasonló izgalom várja az érdeklődőket. Emellett a Miniversum Expressz most egy napra az utcára is kimerészkedik: a kisvonattal a belvárosban lehet majd egy rövid kirándulást tenni. Az épületen belüli látnivalók között fontos megemlíteni a Miniversum felsővezeték-rendszerét, ami a jeles napra fog elkészülni a 300 négyzetméteres terepasztal teljes 1,3 kilométer hosszú vasútvonalán.

Ugyancsak a kiállításon belüli újdonság a MINI MINIVERSUM: az alkotók a magyarországi terepasztal eddigi 1:87-es méretarányát még huszadára, azaz 1:1740 arányúra kicsinyítették. Tették mindezt azért, hogy a Mosolygó Kórház Alapítvánnyal együttműködve egy szokatlan jótékonysági programot indítsanak: a mini minivilághoz 500 forintos áron megvásárolható figurákat lehet először kifesteni, majd a parányi terepasztalon elhelyezni. Az így befolyó összegből az alapítvány segítségével azoknak a gyerekeknek szeretnének örömet szerezni, akik betegségüknél fogva épp nem olyan szerencsések, hogy a többi gyerkőccel együtt mulassanak a MINIVERSUM-ban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek