Bőr- vs. textilkanapé: melyiket válaszd?

iho.hu   ·   2024.04.13. 12:00

Az egyik leggyakoribb kérdés, amely felmerül a nappali kialakításának során, nem más mint a kanapé kiválasztása. Erre azonban egyetemes választ adni korántsem egyszerű, méghozzá azért sem, mert személyenként változnak a vélemények és az elképzelések. 

Mi csupán annyiban tudunk segíteni, hogy összegyűjtjük mindkét típus előnyét és hátrányát, amelyek alapján már jóval alaposabb döntést tudsz majd hozni. 

Tudnivalók a bőrkanapékról

A Kanape.net-nél is kapható bőrkanapék leginkább a luxus érzetét keltő megjelenésük miatt számítanak igazán nagy kedvencnek. Azt viszont nem árt leszögezni, hogy folyamatos karbantartás szükséges ahhoz, hogy hosszú távon is élvezni tudd a szépségüket. Amennyiben ez nem történik meg, akkor az könnyedén az anyag repedezését, roncsolódását eredményezheti.

Ezt a negatívumot azonban abszolút kompenzálja az a tény, hogy a legtöbb modell esetében egy plusz réteg is felhasználásra kerül a gyártás során, amit közvetlen a bőr alá helyeznek el és erre kasírozzák rá magát a bőr bevonóanyagot, ezáltal megőrizve annak rugalmasságát.

És akkor még a könnyű tisztíthatóságukat, a légáteresztő képességüket és az elérhető széles színválasztékot nem is említettük. Napjainkban már nem csupán a sztenderd színek közül válogathatsz, hanem számtalan különféle árnyalat érhető el. Ezt bizonyítja a fentebb említett webáruház kínálata is, amelyben közel 100 féle színű modell között találhatod meg a megálmodott belső tér stílusához, hangulatához legjobban illeszkedő kanapét. 

A textilbőr egy gazdaságosabb alternatívájukat jelenti

A bőrbútorok hiába sugároznak időtlen eleganciát, és számítanak jó választásnak a hosszú élettartamuk miatt, az áruk sokszor eléggé borsos. A textilbőr társaik viszont ezzel szemben általában jóval kedvezőbb áron érhetőek el.

Azt viszont nem árt megemlíteni velük kapcsolatban, hogy az esetek többségében nem rendelkeznek olyan hosszú élettartammal, mint a valódi bőrből készült darabok, de a felületük némi vinyl textilbőr festék segítségével bármikor újjávarázsolható.

Információk a szövetkanapékról

A szövetkanapék nem véletlenül találhatóak meg manapság majdnem minden otthonban: a segítségükkel könnyedén otthonos hangulat varázsolható az enteriőrbe, nem igényelnek különösebb karbantartást, nem mellesleg igazán puha a tapintásuk.

A tisztításuk viszont sokkal körülményesebb, mint a bőrkanapéké. Ha folt keletkezik rajtuk, akkor az utóbbiakat elég egy nedves ronggyal áttörölni, a szövetkanapék felületét viszont be kell nedvesíteni tiszta vízzel, majd óvatosan áttörölni egy speciális, szövetkárpitokra kifejlesztett tisztítószerrel. 

Reméljük, hogy a fentebb leírtak hasznosnak bizonyulnak, és segítenek majd a megfelelő döntés meghozatalában.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek