Buddy a repülőtéren: új videó Ferihegyről

iho   ·   2014.05.03. 11:15
cim

Jópofán, marketing-szempontból kifejezetten hatásosan keveredik valóság, játék és mese a Budapest Airport új filmjében, amely egy kisfiúnak, illetve hőn szeretett origami-figurájának kalandjai révén ismertet meg bennünket a légikikötő életével, kicsit talán túl azon is, amit egy közönséges utas láthat.

Buddy egy család gyermekének kincse, ami becsekkoláskor elvész, aztán sok-sok izgalmas manőver után, amelynek során megjárja nemcsak a biztonsági ellenőrzést, hanem a poggyászosztályozót is, a helyes kis papíralakot a beszállás pillanatában kis gazdája kezébe fújja a ferihegyi szél...

De mindez alkalmat ad arra, hogy Buddy követése közben végignézzük a Sky Courtot, élvezhessük néhány üzlet kínálatát a ruházattól a magazinokig, fontos jelzést kapjunk arról is, hogy a terminálokon internet-hozzáférési lehetőségünk is van. Végül is talán elegánsabb lehetett volna egy utashídon át beszállni a repülőgépbe, no de akkor hogy is reppenhetne Buddy ismét a kisfiú kezébe? Ez a marketing-elem tehát nyilván a dramaturgia áldozata lett.

A videomegosztókon feltűnt az alkotás háttérmozija, werkfilmje is, amely érdekes részleteket árul el egyfelől az animációról, másfelől a forgatás trükkjeiről, például a távirányítású autószerűségről, amely Buddy rohanásait jeleníti meg a fel-fel tűnő kis gazdi után.

És megismerkedhetünk a fiatal és rokonszenves alkotó csapattal is, amelynek tagjai láthatóan többszörösen élvezték ezt a munkát: a kis figura beillesztését a reptéri világba, és azt, ahogy a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér utasai reagáltak, érdeklődtek az iránt, milyen érdekes folyamatnak lehetnek tanúi, amint mondjuk a SkyCourt emeletének korlátján Buddy kockánként lefotózva táncra perdül. Azt meg már csak mi látjuk, ahogy a rengeteg pillanatfelvétel érdekes atmoszférájú, derűs kis mozivá alakul.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.