Charterjárat Budapest és Ammán között

MTI   ·   2013.06.26. 13:13
A Jordan Tourism Board és a Royal Wings Airlines a magyar utazásszervezőket kedden prezentációval egybekötött workshop keretében tájékoztatta az ország adottságairól és az együttműködési lehetőségekről.

A Royal Wings charter légitársaság járatai a Turizmus Panoráma Bulletin beszámolója szerint a téli menetrendi időszakban szerdánként közlekednek Ammán és Budapest között. A légitársaság egyelőre egy gépet állít szolgálatba az útvonalon. A járat a tervek szerint október 16. és január 29. között közlekedik majd, de ha a tapasztalatok pozitívak, hosszabbítás is szóba jöhet. Jordániában a közvetlenül 42 ezer, közvetve 130 ezer embernek munkát adó turisztikai ágazat 800 ezer jordániai megélhetését biztosítja, és 14 százalékkal járul hozzá a GDP-hez. Az elhúzódó pénzügyi válság és az arab tavasz eseményeit azonban megérezte a jordániai turizmus, az ország összlátogatóinak száma 2012-ben 7,3 százalékkal esett. A magyar beutazó turizmus is csökkent, meg sem közelíti a korábbit: 2000 és 2005 között százezer magyar kereste fel az országot.

A jordániaiak az idén szeretnének intenzívebb marketinget folytatni a közép-európai térségben, így Magyarországon is. Jordánia a beutazások fellendítése érdekében 50 százalékban támogatni fogja a tour operatorok Jordániát népszerűsítő reklámjait és vállalják a charterjárat költségeinek egy részét is. 

A jordániai nyitásban szerepe lehet annak is, hogy márciusban hivatalos látogatáson Jordániában járt Orbán Viktor miniszterelnök, akit egy negyventagú üzleti küldöttség kísért el a jordániai fővárosba. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az utazás kapcsán közölte, az agráripar mellett az élelmiszer-feldolgozás, a turizmus, a megújuló energia, a környezetvédelem, a vízügy, az építő- és a gépipar lehet a területe a jövőbeni ígéretes együttműködésnek.

Kapcsolódó hírek