Családi nyaralás a szomszédos Ausztriában

iho   ·   2022.05.15. 12:00

Hazánkban általában 10-12 hét körül szokott lenni a nyári szünet a gyerekek számára, így jó előre el kell kezdeni gondolkodni rajta, hogy s mint lesz a szabadságok kivétele, sikerül-e összehozni egy közös családi nyaralást.

Érdemes először a gyerektáborok időpontjait betervezni és esetleg azokhoz igazodni, hiszen azok fixek, viszont a családi üdülésünket valamelyest elvileg tudjuk mozgatni. Vannak olyan családok, ahol időnként együtt nyaralnak a nagyszülőkkel is.

Több generáció utazása együtt

Nagyon szép dolog, ugyanakkor biztosan egy kicsit próbára is teszi a felnőtt családtagokat, ha egyszerre több generáció utazik együtt. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy jó előre tervezzünk és mindent számba vegyünk, ne a helyszínen derüljenek ki a hiányosságok. Fel kell mérni előre az egyes családtagok igényeit, az idősebbek problémáit.

Jó lenne olyan helyszínt választani, ahol a család mindegyik tagja talál magának kikapcsolódási lehetőségeket, és erre a Hotel OTP Birkenhof**** széles körű lehetőségeket kínál. Ha idősebbekkel utazunk együtt, előfordulhat, hogy ők már nem bírják a hosszabb utazásokat, a nagy meleget. Ezért is jó választás az ausztriai Karintiában található szálloda, amely Bad Kleinkirchheim településnél található.

Aktív és passzív kikapcsolódási lehetőségek

Ahogy a neve is mutatja, fürdőzési alternatívák is vannak, ugyanis a közelben két termálfürdő is található, sőt még egy bobpálya is, amely a fiatalok számára adhat változatos szórakozást. A szálloda rendkívül gyermekbarát. Ha a szülők szeretnének kettesben lenni, arra is van mód! Előzetes egyeztetés esetén lehetőség van bizonyos feltételek mellett gyermekfelügyelet igénybevételére is.

Ha végül mégis csak több generáció fog együtt utazni, akkor a nagyszülők biztosan élvezni fogják a wellnessrészleget, a szülők a masszázs és más kényeztető és ellazító foglalkozásokat, míg a gyerekek a hatalmas kertet és a kinit játszóteret. A szálloda kutyákat is fogad.

Közös programok a nagyszülőkkel

A különféle kikapcsolódási lehetőségek mellett érdemes azért a nyaralás időtartama alatt egyszer-kétszer közös programokat is szervezni. Ez azt jelenti, hogy a szülők, nagyszülők és gyerekek nem kizárólag az étkezések alkalmával töltik együtt az időt, hanem egy-egy teljes napot együtt terveznek.

A Hotel OTP Birkenhof**** családbarát nyaralási ajánlatai folyamán Önnek lehetősége lesz az alpesi mezők bebarangolására, a legelésző tehenek és kristálytiszta vizű tavak mellett meseszép tájak felfedezésre, és a hegyi felvonókból is meg lehet csodálni a gyönyörű tájat.

A szálloda a kulináris élvezetek rajongóinak is ad bőven felfedezni valót. A magyaros ízek mellett megtalálhatjuk a helyi specialitásokat is, de a nemzetközi konyha remekeit is. Minden délután kávé és sütemény várja a vendégeket, csütörtökönként pedig gyertyafényes kulináris vacsora. Az élményekben bővelkedő, magyaros vendégszeretettel bíró hotel várja kedves vendégeit!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek