Cumidilemma - kell-e cumi a babának?

iho   ·   2022.04.05. 12:00

Sok szülőnek fejtörést okoz, hogy adjon a babának cumit vagy ne, hiszen számos érv és ellenérv létezik mellette és ellene is. Csak Öntől függ, hogy ad cumit a gyermekének vagy sem. A döntésben segíthet, ha megismeri a legkorszerűbb termékek tulajdonságait.

A cumizás természetes

A csecsemőnek az első életévben még óriási a szopási igénye, és a szopizás, cumizás a legmegnyugtatóbb számára. A megfelelően kialakított és megbízható cumik segíthetik a harmonikus, kiegyensúlyozott fejlődést, miközben az anya terheit is csökkenthetik. A cumizás teljesen természetes, velük született ösztöne a babáknak. Gyorsan megtanulják a különbséget a cumizás és a szoptatás között. Ezért amikor a szopómozgás megnyugtató hatására van szükség, a cumi ideális megoldás.

Cumizzon a baba, vagy ne?

A kicsi számára a szoptatás megnyugtató biztonságérzetet ad, ráadásul édesanyja közben cirógatja és hallja a szívdobogását is. A cumi is hasonló módon nyugtatja és segít átélni a biztonság élményét. Hároméves koráig nyugodtan cumizhat a kisgyermek, utána azonban már célszerű leszoktatni róla. 

A legfontosabb, hogy milyen cumit használ a baba. Kizárólag profi terméket válasszon számára, amely segíti a fogak és állkapocs egészséges fejlődését! Vékony és rugalmas legyen a cumi szívókán a nyak a kialakítása, mivel az kisebb nyomást gyakorol a kisgyermek állkapcsára.

Melyik cumi legjobb a babának?

A Happy Baby Box MAM cumijait úgy terveztékk, orvosokkal, fogorvosokkal együttműködve, hogy elősegítse a szájüreg megfelelő, egészséges fejlődését. Minden cumi rugalmas, puha és ideális méretű, ahhoz, hogy a szájüreg fejlődésére gyakorolt hatása a minimálisra csökkenjen. A cumi lapos és szimmetrikus alakú, így tökéletesen illeszkedik a csecsemő szájába. 

A prémium anyaghasználat mellett a dizájnra is nagy hangsúlyt fektetnek a tervezők. A cumi kialakításának köszönhetően a levegő ki és beáramlik a szívókán. A szellőzőlyukak pedig biztosítják a bőr lélegzését. A cumi pajzsai lekerekítettek, ezért nem nyomja meg a kicsi arcát.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen a cumisüveg?

Természetesen a szoptatás a legjobb a babának, de előfordulhat, hogy valami ok miatt nem működik, ahogy idővel kiegészítő itatásra is szükség lehet. A cumisüvegből történő etetéssel is megőrizhető a szoros szoptatási kapcsolat, fizikai közelség. A  kicsik megnyugodnak, ellazulnak. Ugyanúgy, mint a szoptatásnál cserélje az oldalakat, annak érdekében, hogy megfelelően fejlődjön a kisbaba szem-kéz koordinációja!

A Happy Baby Box webshopjában megtalálható MAM cumisüvegekre egyszerre jellemző a prémium színvonal, a kiváló innovációk és az okos termékdizájn. Az orvosszakértőkkel fejlesztett MAM cumisüvegek teljesen a babák igényeihez idomulnak.

Az újszülöttek számára a MAM Anti-Colic cumisüveg az ideális választás, hiszen csökkenti a légbuborék-képződést és a kólikát, ezzel megelőzhetjük a csecsemő kínzó hasfájását. Az édesanya melléhez hasonlít a puha és lapos etető cumi. Kialakításának köszönhetően, egyszerű tölteni és tisztítani, valamint egyedülálló az önsterilizáló funkciója.

Prémium hőálló üvegből készült a MAM Feel Good cumisüveg, előnye, hogy rendkívül gyorsan melegíthető és hűthető, valamint magas hőmérsékleten sterilizálható. Válasszon bátran a MAM termékeiből, így biztos lehet abban, hogy kisbabája egészséges fejlődése rendben lesz!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek