Debrecenbe kell menni

iho   ·   2017.04.20. 13:48

Debrecenben, a VOKE Vasutas Egyetértés Művelődési Központ ad otthont április 21–22-én a III. Országos Vasúttörténeti Konferenciának. Az előadók között találjuk többek között dr. Frisnyák Zsuzsát, a MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet főmunkatársát, aki vasút térségfejlesztő hatásával összefüggő települési térszerzetéről ad elő, Perger Imrét (MÁV Zrt.), aki a magyar vasútállomások névadási gyakorlatát mutatja be, továbbá dr. Majdán Jánost, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Történettudományi Intézetének egyetemi docensét. Különös érdeklődés előzi meg Csiba József (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) a hetven éve érkezett Trumanokról (MÁV 411 sorozat) szóló előadását. A konferencia keretében nyílik meg a Pfaff Ferenc emlékkiállítás, továbbá megemlékeznek a tavaly elhunyt dr. Kubinszky Mihályról is. A második napon kerül sor a szekcióülésekre, majd ezt követően a Zsuzsi Erdei Vasúton kisvasutaznak a résztvevők.

A konferencia szervezőbizottsága: dr. Horváth Csaba Sándor (Széchenyi István Egyetem, dr. habil Majdán János (Pécsi Tudományegyetem), Imre Lászlóné (Közlekedéstudományi Egyesület), Varga Gábor (Pécsi Tudományegyetem, doktorandusz) és Csizmazia Tamás (Közlekedéstudományi Egyesület).

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek