Dekorálj és szépíts növényekkel és virágtartókkal

iho   ·   2023.08.04. 12:00

Számos kutatás foglalkozott és foglalkozik napjainkban is a növények ránk, emberekre való különböző hatásaival. Sok ezek közül arra a következtetésre jutott, hogy a dísznövények nem csupán díszítik a környezetünket, hanem igen jelentős pozitív hatást gyakorolhatnak az egészségünkre és jóllétünkre is.

Kifejezetten jó hatással lehetnek azokra, akik túlzott stressznek vannak kitéve, de a légúti problémákkal küzdőknek is sokat segíthetnek egyes fajtáik. Érdemes hát minél több szép növénnyel díszítened a környezeted bent, de kültéren is.

Dobd fel zöldekkel

Ha a teraszodra vagy az erkélyedre szeretnél növényeket elhelyezni, a legjobb, ha felkeresed a DODO kaspók és virágtartók oldalát, ahol imponálóan gazdag választékot találhatsz ezekből a hasznos és mutatós termékekből. Mindenféle anyagból készítik ma már a növények otthonául szolgáló tartókat.

A külső részekre szánt modellek esetében mindenképp fontos szempont, hogy tartósak legyenek, állják az időjárás szeszélyességéből fakadó megpróbáltatásokat, és illeszkedjenek a kültér berendezéseihez és stílusához. Persze az sem mellékes, hogy a növények jól érezzék magukat bennük és egészségesen fejlődhessenek. Ha ezeket szem előtt tartod, akkor igazán buján zöldellő csodás teraszon vagy erkélyen élvezheted a kellemes időben az életet.

Válaszd a stílushoz tökéletesen passzolót

Egy kaspó vagy virágtartó lehet szerény, ami alig észrevehetően húzódik meg a háttérben, teret adva más, sokkal hangsúlyosabb elemeknek. Más esetben viszont maga a virágtartó is nagyon érdekes formájú, anyagú vagy kialakítású lehet, amely azonnal magára vonja a figyelmet. Vannak, akik szeretik az archaizáló berendezést és egy antik hatású mészfehér oroszlánfejet formáló cserépbe helyezik az egyik virágjukat. Klasszikus terekben az ilyen megoldások igazán jól mutatnak.

A csillogó virágtartó modellek jellemzően az art deco elemek mellett vagy egy misztikus, keleties stílusú enteriőrben, illetve a glamour ragyogásában érvényesülhetnek igazán. De a modern letisztult vonalak közé is kiválóan beilleszthetők. Minden csak az arányokon múlik.

Tervezd meg

A színek és az anyagok mellett még a virágtartók és kaspók formájával is ügyesen tudsz kint is, de bent is játszani. A karcsúbb berendezési elemeket esetleg nagyon jól ellensúlyozhatják a robusztusabb darabok, illetve fordítva: a finomabb, könnyedebb kivitelű virágtartók pedig szerényebb hátteret adhatnak a nagyobb, szélesebb bútoroknak. Váltogathatod a kerek, ovális és szögletes formákat is. Olykor jobb egy laposabb kaspó, más esetben pedig egy keskenyebb és magasabb darab lesz a tökéletes választás. Minden esetben fontos, hogy a szél ne boríthassa fel a növénytartókat, hiszen biztosan sokáig szeretnél gyönyörködni a gondosan megtervezett és kivitelezett látványban.

A növények színt visznek a mindennapokba, megérdemlik hát a szép tartókat.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek