Egy autószerelő műhely is lehet kényelmes, áttekinthető és praktikus

iho.hu   ·   2020.09.01. 13:00

Túlzásnak érzed a címet, igaz? Ez nem véletlen, ugyanis kicsit provokálni akartalak a címmel. De ezzel nem csak az volt a célom, hogy beleolvass a cikkembe, hanem az is, hogy neked is bebizonyítsam, hogy nem elírás a cím! Igenis lehet olyan megoldásokat találni, melyekkel kényelmesebb, áttekinthetőbb és praktikusabb lesz a műhelyed. Ráadásul olykor nem is kell nagy beruházásokra gondolni, elég, ha előre tervezünk, vagy meghozunk magunknak pár szabályt, melyet aztán betartunk. Olvasd el a cikket és meglátod, mennyire egyszerű ez!

Szabályok és előretervezés

Gondold végig, hogy mit kell csinálnod az egyes szerelési folyamatok során, milyen eszközökre, szerszámokra van szükséged. Közben jegyzeteld le, hogy milyen eszközökre mikor és hol van szükséged. Ha ez megvan, máris félig kész vagy, ugyanis most már csak be kell szerezned a megfelelő szerszámokat, eszközöket, majd eltenned mindent a helyére.

De ezzel még nincs vége, hoznod kell magadnak szabályokat. Gondolok itt arra, hogy ha végre mindennek megvan az állandó helye, akkor mindig pakolj vissza. Lehet ezt minden szerelés végén, vagy hétvége előtt, vagy ahogy gondolod (csak tartsd be), így lesz meg mindig minden. Így tudod majd előkeríteni a leggyorsabban a szerszámokat, mert tudod, mit hol találsz, és garantáltan ott is lesz.

Kiegészítők

Kicsit még a tervezésre utalnék vissza, ugyanis fontos, hogy megtervezd, hogyan fogod a javításokat végezni. Pl. ha csak fix helyen a műhelyben, akkor annak megfelelően rendezd be a szerszámtárolóidat. De ha házhoz is mész, pl. “kimentést” is vállalsz, akkor szükséged lehet majd valami praktikus szerszámostáskára vagy szerszámosládára.

Ha megvagy a tervezéssel és tudod, milyen kiegészítőkre van szükséged, akkor szerezz be mindent. Menj fel a www.szerszamrendelo.hu oldalra, ahol mindent megkaphatsz, ráadásul raktárról, akár már másnapra is. De ha már ott vagy, mindenképp nézz szét a szerszámtartó falak és fali rendezők között, hidd el, megéri! Rengeteg helyet tudsz velük spórolni, ráadásul sok mindent szem előtt tudsz tartani, így könnyebb lesz megtalálni, kiválasztani a megfelelő szerszámot.

Ha már a kényelemről írtam a címben, akkor ne feledkezz meg a gurulós aláfekvőről, illetve a szerelőszékről sem. Nyáron pedig, ha nincs klíma, akkor aranyat ér egy nagy, padlóra állítható ventilátor, érdemes ezt is meggondolni.

Önkontroll

Mindez a tervezés, valamint a tárolók és rendszerezők beszerzése azonban mit sem ér, ha nincs meg a kellő önkontrollod. Ugyanis csak addig lesz rendben a helyén minden, addig lesz praktikus az elrendezés, amíg te mindent visszateszel a helyére. Nem véletlenül említettem már korábban is a “mindig pakolj vissza” szabályt vagy az előretervezést. A visszapakolást (vagy annak ellenőrzését) is be kell tervezned, különben nem lesz felette kontroll, és könnyen ismét káosz lesz a műhelyedben, ahogy talán korábban is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek