Egy nem hivatalos értesülésen való felbuzdulás pazar végtermékei

iho/vasút   ·   2020.05.09. 13:00
qubla2004_betetkocsik0

A QuaBLA-hírlevél legújabb számában nem várt kulisszatitkok is olvashatók. Ennek kapcsán jutott eszünkbe: vajon mit és mennyiszer kellene pletykálni mondjuk egy Bobó elkészítéséért... De bárhogy is, a szó innentől szokás szerint Börcs Lászlóé, kapcsoljuk Tatabányát!

 

A Fuggerth reneszánsza XIII.

ABbmot betétek

Az elmúlt hetekben több telefonos megkeresést kaptam, az MTB „állítólag” kék szín világgal hamarosan megjelenő ABbmot motorkocsijával kapcsolatosan. Hogy a hír igaz, vagy kacsa, nem tisztem sem megerősíteni, sem megcáfolni. Egyszerűen ez nem az én kompetenciám. Soha nem értettem, miért nem az illetékeseket kérdezik. Így kezdődik a pletyka...

(fotók: QuaBLA-hírlevél)

Ezeken a telefonokon felbuzdulva, elkészítettünk kétféle variánsban Bhv-kocsikat, négyes korszakban.

A kétféle pályaszámú kocsi honállomása: Békéscsaba

A modelleken kimartuk az oldalablakokat, egyik kocsin leeresztettük a fehér tetőt, a másikat azonban már az újabb festési normának megfelelően festettük, Nagy Imre fotói alapján. A kocsik honállomása: Békéscsaba, természetesen a korszaknak megfelelően inverzben!

 

Az adósság törlesztése

Ha már elkészítettük a Bhv-kocsikat, régi adósságunk csökkentésére, készítettünk kétfajta büfékocsit.

A középszürke tetővel festett Kuck-Kuck szellőzős jármű a negyedik, és ötödik körszakot modellezők kedvence lehet, amennyiben megfelelő nekik a Budapest nyugatis állomásítás.

A világosszürke tetős büfékocsi állomásítása: Nyugati PU.

A testvérmodell az inverz Buda Déli honosítású fehértetős jármű, Csesznyikov tető szellőzőkkel 1981-ből.

Mindkét modell, még a feliratozási norma egységesítése előtti világot mutatja: a büfépohár szélessége a nemdohányzó piktogrammal megegyező változatban jelenik meg a kocsi oldalfalán.

A honállomás a korszaknak megfelelően inverzben van

  • Katalógusszám: 21430, pályaszám: Bhv 50 55 20-27 552-1, korszak: IV.
  • Katalógusszám: 21431, pályaszám: Bhv 50 55 20-27 600-5, korszak: IV.
  • Katalógusszám: 21143, pályaszám: BRy 50 55 85-17 022-6, korszak: IV.-(V.)
  • Katalógusszám: 21144, pályaszám: BRy 50 55 85-17 023-4, korszak: IV.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Projektvégi pont a hegyesi oldalban, holmi zavartatással

T. Hámori Ferenc   ·   2023.12.10. 14:35

Ma hajnalban – némi kivétellel – ismét mennyiségi korlátozás nélkül elindultak a vonatok hazánk egyik legfontosabb, 1-es számú Budapest–Hegyeshalom–Rajka vasúti fővonalán. Megnéztük, milyen három hónap elteltével ismét vonatozni az ÉKM szerelemprojekt Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. Vörös Attila képriportja.