Egy tablet, amelyben nem fogunk csalódni

iho.hu   ·   2024.07.09. 17:32
coolmobile.hu

Egyre többen döntenek úgy, hogy beszereznek otthonra egy táblagépet: ezek az eszközök ugyanis nagyon sokféle feladat elvégzésére alkalmasak, és sokszor kényelmesebb is őket használni, mint egy telefont vagy egy laptopot.

Ha pedig tablet, akkor mindenképp az Apple termékeknél érdemes kezdenünk a nézelődést. A legújabb modell itt az iPad Air 2024, amely kétféle verzióban is megjelent: van egy 11 és egy 13 inches változata is. Hogy melyik lesz számunkra az ideális? Az természetesen az igényeinktől függ elsősorban, de ha főként utazáshoz keresünk eszközt, akkor a kisebb méretűt érdemes megrendelni a CoolMobile.hu oldaláról.

Mitől olyan különleges ez a készülék?

Az alma logóval ellátott termékek mindig is népszerűek voltak, a csúcskategóriás eszközök méltán keltik fel a vásárlók figyelmét. Pláne nagy érdeklődés övezi a legújabb modelleket: ezért is mutatjuk be mostani cikkünkben a május óta kapható iPad Air 2024-et.

Minden megvan benne, amire szükségünk lehet: a 11 és 13 colos verzió is Apple M2 chipet tartalmaz, amit kiegészít egy 8 magos CPU és egy Apple GPU. A kijelző karcálló üveg, amin oleofób bevonat van.

Nagyon strapabíró tehát az eszköz, de érdemes tokot, védőfóliát is venni hozzá – főleg, ha valóban utazáskor fogjuk a legtöbbet használni. Nem kell aggódnunk, hiszen az akkumulátor is bírni fogja a többórás utat. A kisebb modellbe 28.93 Wh-s, míg a nagyobba 36.59 Wh-s Li-Po akkumulátort tett a gyártó.

Mi még a különbség a két eszköz között?

Bár többségében azonos jellemzőkkel bír az iPad Air 11 és az iPad Air 13, azért van némi különbség is köztük. Ilyen például az, hogy a kompakt iPad iPadOS 17.4 operációs rendszert kapott, míg a nagyobb készüléken iPadOS 17.5.1 fut.

A kijelzők tekintetében a 13 inches tablet picivel jobb: itt 600 nit a maximum fényerő, a képfelbontás pedig 2048 x 2732 pixel. A 11 inches táblagép azonban szintén remekel a kategóriában a 1640 x 2360 pixeles felbontással és a 500 nittel. A Liquid Retina IPS LCD kijelzőtechnológia viszont mindkét esetben egyforma.

A súly 617 gramm a 280.6 x 214.9 x 6.1 mm-es iPad Air 2024 esetén, míg a 247.6 x 178.5 x 6.1 mm-es verzió csupán 462 gramm, ezért is ez javasolt inkább utazáshoz.

Mire lehet még szükség?

A tableteket az emberek nagy többsége munkavégzésre, illetve szórakozásra használja. Egy meeting is élvezhetőbb egy nagyobb képernyőn: fontos azonban a szelfikamera minősége is. Az említett táblagépeknél ez 12 MP – ultraszéles lencsével.

Ha pedig fényképezéshez is használnánk az iPadet, akkor a szintén 12 MP-es, f/1.8-as rekeszértékkel és HDR támogatással rendelkező kamerával könnyedén megtehetjük: jó minőségű fotók is készíthetők vele.

A szerkesztésüket megkönnyíti majd az Apple Pencil Pro, amely szintén jár a készülékekhez és számos extra esetben is kiválóan használható.

Van a tableteken ujjlenyomat-olvasó, gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű és barométer is. Bluetooth eszközök is csatlakoztathatók hozzájuk: akár egy Apple AirPodsot is érdemes lehet rendelni a táblagépek mellé a CoolMobile.hu webáruházból! Utazáskor ennek is hasznát vehetjük!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek