Egyre nő a debreceni repülőtér utasforgalma

iho/repülés   ·   2015.09.16. 11:15
debrwizz0

Herdon István, a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport vezérigazgatója vezetője elmondta, egyre több üzleti és turisztikai célból utazó magyar és határon túli román, szlovák és ukrán utas választja a debreceni repülőteret kiinduló repülőterének, amely kevesebb mint egy óra alatt elérhető Miskolcról, Nyíregyházáról vagy Nagyváradról, illetve a Partium más városaiból, de Kárpátaljáról, Kelet-Szlovákiából és Budapestről is akár két órán belül elérhető.

– Folyamatosan növekszik a beutazó angol és holland turisták, és a kelet-magyarországi régióban eltöltött vendégéjszakák száma is – tette hozzá. Herdon István beszámolt arról is, hogy az év utolsó négy hónapjában jelentős forgalombővülésre számítanak: a szeptemberi charterjáratok után októberben a Wizz Air légitársaság elindítja Debrecenből új járatát Milánó Bergamo repülőterére.

A debreceni légikikötőben igazán decemberben kezdődik az élet, amikor a Wizz Air megnyitja új bázisát, és már heti huszonegy járattal köti össze a cívis várost az Európai Unió stratégiailag hat fontos gazdasági és turisztikai központjával: Londonnal, Eindhovennel, Milánóval, Párizzsal, Brüsszellel és Malmővel.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek