Elindult a Wizz Debrecen–Bergamo járata

iho/repülés   ·   2015.10.26. 10:02
400px_wizz_bgy-deb

A Wizz Air még áprilisban jelentette be a hajdúsági megyeszékhely repülőterének jelenlegi harmadik, menetrend szerinti járatát. A Milánó közelében található Bergamóból érkező első gépről hetvenhat utas szállt le, a visszaútra már százharmincketten váltottak jegyet. Az új járat Bergamóból 15 óra 45 perckor száll fel, Debrecenbe este fél hatra érkezik, fél óra pihenő után pedig már fordul is vissza, és este háromnegyed nyolckor landol az olaszországi desztináció Orio al Serio repülőterén.

A Wizz október 25-től hetente kétszer, szerdán és vasárnap repül Debrecen és Milánó-Bergamo között. A járat remélhetőleg jobban beválik, mint a Milánó-Malpensára közlekedő.<br>(fotó: haon.hu)

Milánóba egyébként már repült Debrecenből a Wizz: a nagy forgalmú Malpensa nemzetközi repülőtérre 2012 decemberében indult el a hetente kétszer közlekedő járat, azonban azt négy hónapot követően, az alacsony kihasználtságra hivatkozva leállította a légitársaság.

A nyitó járatot Herdon István, a Xanga cégcsoport vezérigazgatója és Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója köszöntötte. Széles Diána alpolgármester a járat érkezésével kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a Wizz-desztinációk gazdasági és turisztikai szempontból is nagyon fontosak Debrecennek, Magyarország második legnépesebb városa sokat profitálhat ebből a járatból is. Herdon István kiemelte, az új járatok beindulásával százhetven-száznyolcvanezer főre emelkedhet idén a repülőtér forgalma. Ráadásul decembertől a Wizz a Debrecen Airportra telepíti egyik új gépét; a bázisreptér státusznak és a további három (párizsi, malmöi, brüsszeli) járatnak köszönhetően jövőre már háromszázezer fő feletti utasforgalmat várnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek