Előbb a hajó, aztán a busz robbant le

iho   ·   2013.02.18. 17:17

Még a busz is elromlott a Carnival Triumph luxushajó rémálomutazást megért utasainak egy csoportja alatt – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Az üdülőhajó napokig hánykolódott a Mexikói-öböl vizein, mert géptermében tűz ütött ki, amelyben ugyan senki sem sérült meg, ám amely miatt sok minden meghibásodott, egyebek közt nagyrészt megszűnt az áramellátás, és tönkrement a vízrendszer, ezért használhatatlanok voltak a vécék és nem működött a légkondicionálás. A hajó fedélzetén több mint 3 ezer utas a személyzettel együtt kénytelen volt nélkülözni a higiéniás feltételeket, és dögletes bűzben izzadni a hőségben rendszeresen és hosszasan sorban állva ennivalóért, amely egy menekülttábor menüjénél is szegényesebb volt.

Az utasok érthetően nagyon boldogok voltak, amikor végre partot értek pénteken az Egyesült Államokban, az alabamai Mobile-ban. A finálé is sok türelmet igényelt, mivel négy órán át eltartott, míg a több ezer ember el tudta hagyni a hajót. Amikor azután beszállhattak az értük küldött légkondicionált buszokba, boldogan lélegeztek fel. Az egyik busz utasainak azonban még mindig nem ért véget önkéntelen vezeklése: 45 perc út után a jármű bedöglött, ők meg megint várhattak. Bár háromnegyed óra múlva megérkezett az új busz, ez a ráadásfinálé alaposan próbára tette az utasok idegeit.

Kapcsolódó hírek