Elsőrendű külföldi bor a kísérletező kedvű fogyasztók nagy örömére

iho   ·   2020.11.08. 12:00

A külföldi bor optimális esetben egyet jelent a minőséggel, némi titokzatossággal átitatott izgalommal, no és persze egy jókora adag felfedezésre váró élménnyel. A bejegyzésünk célja pedig nem titkoltan némi kedvet csinálni mindehhez.

Habár rajongunk a magyar borokért is, időről időre azért nem árt némi változatosságot csempészni a dologba külföldi borokkal is. A változatosság ugyanis nemcsak gyönyörködtet, de ebben az esetben szélesítheti a borokkal kapcsolatos tudásunkat és tapasztalatainkat.

Mi mindent nyerhetünk azzal, ha szívesen fedezzük fel a külföldi borok varázsát?

A felfedezés örömét, mesés ízeket, fenséges aromákat és zamatokat, mondhatni egy-egy teljesen más borvidék esszenciájának a megismerését. A külföldi bor fogyasztása még akkor is izgalommal jár, ha már egy bevált márka korábban kóstolt változatát bontjuk épp fel.

Elképesztően izgalmas ugyanis abba belegondolni, hogy a külföldi bor milyen hosszú utat tett meg a szőlőfürtöktől egészen a poharunkig. Élvezzük ki tehát minden cseppjét. Mindegy, hogy épp vörös-, fehér- vagy rosébort kortyolunk, szerencsésnek mondhatjuk magunkat ezért a különleges tapasztalásért.

Kedvcsináló a külföldi borokhoz néhány sokak által kedvelt borvidék említésével

A külföldi borok említése kapcsán nem mehetünk el szó nélkül néhány igencsak népszerű borvidék neve mellett. Közülük is az élre kívánkozik Toszkána, mégpedig a híres chianti borral. Nemcsak a festői táj bebarangolása, hanem a chianti kortyolása is felejthetetlen élményekkel jár tehát.

Aztán ott van Bordeaux, aminek a vörösborai messze földön híresek, és csakis a legmagasabb polcon tartják őket számon. A külföldi bor felfedezésekor persze Spanyolország felé is vehetjük az irányt, mégpedig a Rioja borvidék felfedezésével.

De a tengeren túlról is akadnak nagyszerű helyek szép számmal. Új-Zéland, Argentína vagy példának okáért az Egyesült Államok is tartogathat a számunkra olyan felfedezésre váró külföldi borokat, amelyeknek az ízlelése minden pénzt megér.

Tökéletes alkalmak, amikor jóleshet egy-egy pohár külföldi bor elfogyasztása

A minőségi külföldi bort jóleső érzés kortyolni egy kellemes esti beszélgetés keretei között, egy ízletes ebéd vagy vacsora mellett vagy például egyedül is, ha épp némi kikapcsolódásra vágyunk egy embert próbálóan fárasztó nap után.

A külföldi bor kellemes társaságot ígér télen és nyáron, tavasszal és ősszel, az ebéd mellé, a naplementét szemlélve, vagy éppen az esti focimeccs előtt is. Sőt, ha kiegészítésként némi sajtot, esetleg csokoládét is be tudunk szerezni, akkor még teljesebbé varázsolhatjuk a gasztroélményt.

Sőt, igény szerint tarthatunk az otthonunkban borkóstolót is, amelynek a keretei között baráti társaságban fedezzük fel a külföldi borok varázsát. Egészségünkre!
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek