Eltévedt a miskolci fürdős

iho   ·   2022.08.16. 13:35
316dufi

Érd-elágazásban a 40a vonalon maradt a Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es Ezüstpart expressz. Kerülővel folytatta az útját.

Kedd délelőtt a Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es vonat Érd-elágazásnál rossz irányban közlekedett tovább. A vonatnak itt Tárnok felé kellett volna haladnia, azonban maradt a 40a vonalon, majd Érd állomáson is áthaladva Százhalombattán állították meg.

A MÁV-nál az a döntés született, hogy a Fonyódi vonat kerülővel megy tovább: Pusztaszabolcson és Börgöndön át jut el Székesfehérvárra, ahonnan már újra a 30-as vonalon folytathatja útját célállomása felé. Mivel a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár vonalszakasz nincs villamosítva, a járat szergejes előfogatot kapott Százhalombattán: Dunai Finomító tartalékát, a 316-os Szergejt küldték a feladatra.

Nem hivatalos információink szerint a zavart az okozhatta, hogy a késett fürdősvonat az elsődleges tervekkel ellentétben mégis a Százhalombatta felé közlekedő személyvonat előtt közlekedett, az irányítás azonban nem változtatott a vágányutakon.

A Miskolc–Fonyód fürdős jelentős késéssel tempózik a Balaton partján (forrás: Vonatinfó)

A fönti képünket Ötvös Huba készítette Dunai Finomító mellett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek