Energiatakarékosság télen és nyáron

iho   ·   2023.07.04. 12:00

Egy épület energetikai fejlesztésére sokféle lehetőség adódik, az azonban teljesen egyértelmű, hogy egyik vagy másik úton, de előbb vagy utóbb el kell indulni. Ennek az oka egyrészt az, hogy az energiaárak igencsak magasra szöktek, de nem szabad megfeledkezni a környezet védelméről sem.

Az egyik kiváló opció nem más, mint az ingatlan hőszigetelése, amely ráadásul minden évszakban komoly előnyökkel jár, az előbb felsoroltakon felül is.

Minőségi hőszigetelő rendszerrel sokat spórolunk

A Józan Kft. hőszigetelő anyagok széles választékával várja azokat, akik okosan, ugyanakkor eredményesen szeretnék megvalósítani egy épület szigetelését. A szakszerűen kivitelezett, minőségi szigetelésnek köszönhetően rengeteget teszünk a környezetünk megóvásának érdekében, hiszen komoly mértékű energiatakarékosságot tudunk megvalósítani. A megfelelően beburkolt falakon keresztül ugyanis minimálisra csökkenthetjük az energiaveszteségünket.

Ezáltal minden egyes hónapban komoly mértékű megtakarítást tapasztalhatunk meg az energiával kapcsolatos kiadások terén. Ez a pozitívum elsőként a fűtéssel kapcsolatban szokott elhangozni, de a valóság az, hogy a nyári időszakban is rengeteget számít. Lássuk, hogy miért!

Télen-nyáron ideális hőmérséklet az épületben

Az mindenki számára egyértelmű, hogy a fűtési szezonban a belső, felmelegített levegőt érdekünkben áll az ingatlanban tartani, hiszen így kevesebbet kell majd fűtenünk, ami értelemszerűen kisebb gázszámlát is eredményez majd. A beltér optimális hőmérsékletének megőrzését remekül támogatja az épületen kivitelezett hőszigetelő rendszer.

Arról azonban kevesebbet lehet olvasni, hogy ugyanez a szigetelés miért kedvező számunkra a nyári kánikula idején is. Pedig ahogy a globális felmelegedés hatására megváltozik szép lassan az az éghajlat, amelyet korábban megszoktunk, úgy kell nekünk is megtalálnunk azokat a válaszokat, amelyekkel ezekhez alkalmazkodni tudunk. 

Az egyre forróbbá váló nyarak során egyre nagyobb szükségünk van arra, hogy légkondicionáló berendezésekkel, ventilátorokkal és más készülékekkel enyhítsük a túlságosan magas hőmérséklet miatt jelentkező diszkomfortunkat, ami hosszú távon nemcsak a koncentrációs képességünket vagy a kényelmünket befolyásolja, hanem az egészségünkre is hatással van. 

Ha a szigetelésnek köszönhetően ezeket kevesebbet kell működtetnünk ugyanazon hatás eléréséhez, mint egyébként, akkor máris látható, hogy a villanyszámlánk is alacsonyabb lesz, s a környezetet is kevésbé kell terhelni.

Hogyan válasszunk szigetelőanyagot?

A Józan Kft. kedvező ár-érték arányú hőszigetelései közül válogatva nyugodtak lehetünk mind a megfelelő színvonal, mind az ideális beszerzési ár felől. Az EPS polisztirol, a grafit hungarocell, az XPS, lábazatra is ajánlott változat mellett homlokzati kőzetgyapotot is választhatunk, mely utóbbi még a hangszigetelés szempontjából is nagyszerű megoldásnak bizonyul.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek