Építőipari munkalehetőségek Egerben

iho   ·   2023.02.05. 12:00

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a felméréseire hivatkozva évről-évre megerősíti azt a tényt, hogy több tízezer betöltetlen állás van az építőipari szektorban. Főleg a fizikai munkát végzők hiányoznak leginkább, de a mérnök diplomával rendelkező szakemberek is. Eger környékén is sok kivitelező várja új munkatársát.

Kőműves, nyílászárós, zsaluzós munkák

Az egerallas.hu oldalon többféle építőpari szakmunkásokat kereső álláshirdetés is megtalálható. A vállalkozók saját csapatukat építik fel, ezért profiljuknak megfelelően adják fel hirdetéseiket. 

Vannak cégek, akik csak a kivitelezés egy részére keresnek munkaerőt (víz,-gáz,-fűtésszerelés vagy villanyszerelés), de generálkivitelező esetében szükség van kőművesre, ácsra, burkolóra, nyílászárók beépítésében jártas vagy éppen irodaházak zsaluzásához értő szakemberre.  

A kőműves munka határozza meg az összes többi - asztalos, burkolási, szerelési, festési - munka alapját, és így azok színvonala is nagymértékben a kőművestől függ. A kőműves az, akinek munkája során a rajzasztalon elképzelt tervből valóságos épület lesz.

Építésvezető

Az építésvezető is szervesen kapcsolódik a kivitelezéshez, feladata vezetni az adott építési feladatot, ami jelentheti a teljes épületet vagy csak egy részét. Teljeskörűen irányítja a szakmai feladatokat, megszervezi a munkát, és biztosítja arról a megbízót, hogy minden a terveknek megfelelően fog elkészülni. 

Nem rest ellenőrizni a minőségi és technológiai követelményeknek való megfelelést, az alvállalkozók és a beszállítók munkáját. Ő írja alá részükre a teljesítési igazolásokat is. 

Tisztában van a pénzügyi kerettel, azt nem lépi túl, hanem hatékonyan felhasználja az erőforrásokat, továbbá pontosan vezeti a kiadásokat.

Feladata még, hogy a rábízott munkavállalókat megfelelő módon koordinálja, lehetőség szerint ne legyenek “üres járatok”. 

Kapcsolatot tart a megrendelőkkel, tervezőkkel, szakhatóságokkal betartja és betartatja a munkavédelmi előírásokat. 

Mindezért a komplex feladatért a legtöbb vállalkozás biztosít céges autót, mobilt, laptopot, magas fizetést és bejelentett munkaviszonyt.

Építőmérnök

Az építőmérnök lakóházaknál bonyolultabb épületeket tervez (hídak, alagutak, ipari épületek) és kivitelez, építési módszereket, anyagokat és minőségi szabványokat határoz meg. Ennek megfelelően a konkrét feladatai közé sorolandó a tervezés, a pályázatírás, a költségvetés készítése, a számlázások és az elszámolások véglegesítése és az együttműködés a hatóságokkal, valamint más építőmérnöki vállalkozásokkal.

Nagyon keresett szakma, akár az építészmérnöki szakma, jó fizetéssel és látványos eredményekkel. Munkába állni azonban csakis felsőfokú végzettséggel lehet. 

Az építőipari munkák változatosak, és a jó szakembert anyagilag nagyon megbecsülik, ezért érdemes ebben a szektorban elhelyezkedni. 

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek