Érettségi nélkül is lehetséges szempilla stylistként dolgozni!

iho.hu   ·   2024.06.13. 11:03
https-__webshop.xtremelashes.hu_ - 2024 június - Cikk1

Nem egyszerű választ találni arra, hogy egy-egy szépészeti szakma megszerzéséhez milyen követelményeket kell teljesíteni, mi kell ahhoz, hogy az adott hivatás terén helyt tudjunk állni. Az alábbiakban alaposan bemutatjuk, hogy mi kell ahhoz, hogy 2024-ben szempilla stylisttá váljunk.

Az Xtreme műszempilla kiváló minőségű, de ezenkívül számos termékkel ellátja a cég a vásárlókat, valamint informatív, érdekes cikkekkel is jelentkeznek a honlapjukon. Ahhoz, hogy valaki helyt álljon ezen a területen, nem árt naprakésznek lennie, illetve minőségi termékekkel dolgoznia.

Hogyan válhatunk szempilla stylisttá?

A jogszabályváltozás értelmében ma már bárki részt vehet szempilla stylist képzésen, nem kell hozzá kozmetikusi vagy egyéb végzettség. Sőt, érettségi bizonyítványra sincs szükség. Ezt több helyi kamara is igazolta. A tevékenység ugyanis nem engedélyköteles, illetve nem bejelentéshez kötött.

Ha írásos állásfoglalásra van szükségünk vagy szeretnénk biztosra menni, akkor érdemes a területileg illetékes iparkamarához fordulni. Ha viszont külföldön szeretnénk a szakmában tevékenykedni, akkor saját érdekünkben nem árt a munkavégzés tervezett helyén utánaérdeklődni az érvényben lévő alkalmazott szabályoknak, mivel könnyen lehet, hogy azok nem egyeznek a hazaiakkal.

Kifizetődő szakma

A szépségipar egy jól jövedelmező iparág. A szempilla stylist kiemelkedik a szépészeti szakmák közül, hiszen nagyon kevés dolgot kell beszerezni ahhoz, hogy belevághassunk a munkába. Ha jól végezzük a dolgunkat, annak hamar híre megy és bővülni fog a vendégkörünk. Ahhoz, hogy minőségi munkát végezzünk, nem elegendő elvégezni egy képzést, hanem nagyon sok gyakorlásra is szükségünk van. Ha viszont kialakult a vendégkörünk, akkor szép összeget kérhetünk el egy-egy szempillaépítésért, ami nagyon szép fizetés lehet a hónap végén.

Váljunk szempilla stylisttá!

Az új jogszabály nem csupán egy lehetőséget jelent, hanem egy új korszakot is megnyit az Xtreme Lashes képzései, illetve a tanulni vágyók számára. Így, hogy az érettségi bizonyítvány többé nem kritérium, még több embernek nyílik lehetősége, hogy elvégezze a tanfolyamot és új szakmát szerezzen, amiben aztán el tud helyezkedni.

Az Xtreme Lashes képzésein a résztvevők minőségi, gyakorlatorientált tudáshoz jutnak hozzá. Emellett olyan termékekkel dolgozhatunk, melyek minőségére nem lehet panasz. A munkánk során rendkívül fontos lesz, hogy magas szintű anyagokkal és eszközökkel építsünk szempillát, ezáltal elkerülve az allergiás reakciót és a kellemetlen tüneteket. 

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy a minőség terén semmiképp ne kössünk kompromisszumot, illetve folyamatosan fektessünk energiát a gyakorlásba. A képzés elvégzését igazoló tanúsítvány ugyanis nem feltétlenül elegendő, hogy valóban megálljuk a helyünket szempilla stylistként.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek