Erre figyelj Józsefvárosban konténeres sittszállítás esetén

iho   ·   2021.06.04. 12:00

Ha a VIII. kerületben szeretnél konténeres sittszállítást kérni, akkor van pár dolog, amire mindenképp figyelned kell. Vannak általános szabályok és ajánlások, melyre kerülettől függetlenül kell figyelned, de olyan is, ami itt jellemzőbb, mint pl. a 18. kerületben. Épp ezért javaslom elolvasni a lentieket, mielőtt leadnád a rendelésed.

Mit szeretnél elszállíttatni?

Az tudod, hogy csak úgy bármit nem fognak elszállítani, igaz? Vannak olyan hulladékok, amelyek beleférnek, de olyanok is, amelyek tiltottak egy normál konténeres sittszállítás esetén. Nézzük először is, hogy mit szabad, majd azt is, hogy mit nem.

Van a hagyományos értelemben vett konténeres sittszállítás. Ide tartozik az építések, bontások vagy felújítások során keletkező építési hulladék. Ebben benne van a téglatörmelék, a kisebb betondarabok, vakolat, áthidalók, fémek, nyílászáró keretek, csempe, stb. Gyakorlatilag minden, ami egy építkezés során előfordulhat hulladékként.

A másik jellemző eset, amikor lomokat szállíttatunk el. A rögtönzött lomtalanítás több esetben is jól jöhet. Egyrészt akkor, ha épp van időnk, és lomtalanítunk otthon. Ekkor, hogy azonnal felszabaduljon rengeteg hely, érdemes konténert rendelni. A másik eset az, ha költözünk. Akár elköltözésnél, akár odaköltözésnél (az előző tulaj által otthagyott lomokat) érdemes lehet a konténernyi lomtól megszabadulni.

Ezeket felejtsd el!

Vannak tiltott, veszélyes hulladékok, melyeket alapvetően nem pakolhatsz fel. Ide tartoznak a gumik, a pala, az azbeszttartalmú dolgok, de az olajok, festékek és az ettől szennyezett textilek is. Vagy ott vannak a híradástechnikai eszközök, a televíziók és monitorok, ezeket sem szabad felpakolni egy sittes konténerbe. Ha ilyen igényed lenne, akkor egyeztess a választott szállító cég ügyfélszolgálatával, hátha arra is van megoldásuk házon belül.

A konténeres sittszállítás nehézsége a 8. kerületben

Bármilyen hulladék szállításáról is legyen szó, ha konténerrel szállíttatsz, akkor előbb-utóbb szembejön a kérdés, hogy hova tudják elhelyezni? Ez pedig egy igen fontos kérdés, ráadásul Józsefvárosban általában költséges is. Ugyanis két lehetőséged van, hogy hova tegyék le a rendelt sittszállító konténert.

A legjobb (és ingyenes) eset az, ha a saját portádon belül, saját udvarra le tudják helyezni. Ez esetben semmi más dolgod nincs, mint megvárni a szállító járművet, megmutatod, hova tegyék, leteszik, és kész.

Viszont, mivel a kerület igen sűrűn lakott, már csak az adottságai miatt sem valószínű, hogy ez megoldható. Ha viszont csak közterületre tudod helyeztetni, akkor ahhoz bizony területfoglalási engedélyre is szükséged lesz. Ehhez pedig el kell menned a helyi önkormányzathoz, ahol meg kell igényelned ezt az engedélyt. Ráadásul ez nem egy ingyenes kérelem, szóval fizetned is kell érte. Ne gondolj feltétlenül horribilis összegre, de erről tudj.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek