Erre képesek az illóolajok

iho   ·   2022.07.01. 12:00

Az illóolajok olyan zsírban oldódó, vízzel nem keverhető folyadékok, amelyek illékony anyagokat tartalmaznak és növényekből állítják elő őket. Igazán különlegesek, mert csupán a növények tíz százalékából hozható létre illóolaj. Használhatóak önmagukban vagy más olajokkal keverve. A lényeg csodás hatásukban rejlik. Ismerd meg, melyek ezek!

Az illóolajok fajtái

Illóolajokat magas- és közép kategóriában is találhatsz, a fő különbség pedig az intenzitásukban fedezhető fel. A színvonalas illóolajak hirtelen hatnak, gyorsan áradnak szét, ugyanakkor hamar el is illannak. Ilyen például a citromfű is. A Soapcenterben elérhető citromfű illóolaj hatása az idegrendszer megnyugtatására, az immunitás növelésére és az izmok lazítására terjed ki többek között. 

A középkategóriás termékek közepesen nehezek, intenzitásuk mérsékelt. A mély illatok lassan terjednek, de hatásuk hosszan tart. Ilyen például a fenyő, a cédrus és a pacsuli. A különböző illóolajokat desztillációval (lepárlással) állítják elő. Önmagukban vagy egymással keverve is megállják a helyüket.

Az illóolaj keverékeket minden esetben úgy állítják össze, hogy pozitív hatásaik a lehető leginkább érvényesülhessenek. Hasonlóan fontos azonban, hogy a különböző illatok harmonizáljanak egymással és erősítsék egymás eredményességét.

A különböző olajak hatásai

A fűszeres illatok jól illenek a citrusos aromákhoz, ez utóbbihoz ugyanakkor a fás illatok is kiválóan passzolnak. A keleties és a gyümölcsös illatok izgalmas elegyet hoznak létre, de a mentolos és a virágos illatok nem működnek jól együtt. 

A citrom méregtelenít, energizál, vitalizál, használatát követően szinte újjászületik az ember. A levendula megnyugtat és csökkenti a stresszt. Ez a kettő együtt a lehető legjobb kombináció. A meleg, télies fenyős-fűszeres illatok meghitt hangulatot varázsolnak, jótékonyan hatnak az idegekre, segítenek lecsendesedni, befelé figyelni. A tavaszi virágok illata vidámsággal ajándékoz meg, segítségével garantált a jókedv.

Illóolajok különböző egészségügyi problémákra

Az illóolajok nemcsak a hangulatra, de az egészségügyi állapotra is képesek pozitívan hatni. Azok számára, akik különböző emésztőszervi gondokkal küzdenek, jól jöhet például az édeskömény-, a kamilla-, a rozmaring-, a zsályaolaj. Menstruációs problémák esetén érdemes ánizs-, bazsalikom-, ciprus-, jázmin- és vaníliaolajat használni. 

Torokgyulladásra megfelelő a borsmenta, a citrom, az eukaliptusz, a fenyő és a kakukkfű olaja. Pajzsmirigy problémákra pedig hatásos a zsálya illóolaj.

A különböző illóolajokban elképesztő erő lakozik. A természet erejével veszik fel a harcot a különböző testi és lelki problémák ellen. Egy 100%-os tisztaságú illóolaj mellékhatások nélkül, szinte azonnal hat. Érdemes őket rendszeresen használni!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek