Ez a hétvége Kecskemété: újra nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató!

Kelecsényi István   ·   2021.08.28. 08:05
14_kecskemeti_repulonap_elozetes

A hétvégén kilenc hosszú év után ismét benépesül a kecskeméti repülőbázis civilekkel.

A telt ház szinte biztos, hiszen a csak elektronikus formában beszerezhető jegy szombatra mind elkeltek és vasárnap is valószínűsíthetően megtelik. Fontos megemlíteni, hogy a tömegrendezvények közül abban is kitűnik, hogy felnőtteknek csak védettségi igazolvánnyal látogatható. A gyerekeknek marad 12 év alatt sajnos a távolságtartás és a maszkhasználat, amelyek nem kötelezőek, de ajánlottak.

Hivatalosan Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató néven fut az esemény, mivel a repülőeszközökön kívül a Zrínyi Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett szárazföldi eszközök is láthatóak dinamikus, illetve statikus bemutatón.

A gyártó cégek is képviseltetik magukat, többet között

  • a SAAB,
  • a Kronsberg,
  • az Aero Vodochody,
  • a KMV

és több más hadiipari gyártó is jelen lesz a rendezvényen.

Ez várható a hétvégén: kattintson a képünkre, nézze meg galériánkat!

A repülőnap honlapján minden értékes és fontos információ olvasható, de azért említsük meg, hogy a Magyar Honvédség Légi haderőnem minden típusa látható lesz, statikus és dinamikus bemutatókon, a szárazföldi csapatok is bemutatják például a Leopard2 harckocsikat szintén mozgás közben, de sok-sok más érdekes dologgal is készülnek a szervezők.

A külföldi országok is dinamikus valamint statikus bemutatókkal készültek, láthatóak lesznek a levegőben, lengyel, horvát, török és szaúdi kötelékek, Eurofighter és Gripen vadászrepülőgépek, több típusú gázturbinás gyakoroló repülőgép, légcsavaros repülőgépek, szállító és csapatszállító repülőgépek és természetesen harci és szállító helikopterek. A statikus soron is sok repülőgép és forgószárnyas tekinthető meg.

Az időjárás az utolsó pillanatban kegyes lesz a repülőnaphoz és nem várható nagyobb eső, viszont kissé hűvös, felhős, szeles napos időre van kilátás.

Jó reggelt, Kecskemét, jó reggelt, Magyarország, jó repülőnapot, mindenkinek!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek