Ez már legenda: vasútmodell kiállítás a sörfőzdében

iho.hu   ·   2023.04.22. 10:10
legenda

A cél a most cseperedő generáció megnyerése az ügynek:  a vasút iránti rajongásnak. Április 29-étől a XVI. kerületben, a Legenda sörfőzdében! 

Az interaktív vasútmodell kiállításon a gyerekek kipróbálhatják a vonatok nyújtotta játékélményt és bekapcsolódhatnak a kiállításon bemutatott terepasztalok, vonatok vezetésébe, irányításába is a legtöbb kiállítónál, sőt még a szerelvények összeállításában is segédkezhetnek. A szervezők – a legkisebbekre is gondolva – favonattal és LEGO-vasúttal is készülnek, a nagyobbak pedig próbára tehetik ügyességüket makettezésben a Viessmann Modellgyártó Kft. jóvoltából. A cég standján jutányos árakon megvásárolható készletek helyszíni összerakásához helyet, eszközöket és szakmai segítséget is nyújtanak.

A rendezvényen az egészen apró N-s építési nagyságtól kezdve (méretarány: 1:160), a legkedveltebb TT (1:120) és H0 (1:87) méreteken át az LGB-s (1:22,5) kertivasútig számos méret képviselteti magát. A kiállítók között – a számos magánszemély mellett – klubok, üzletek is jelen lesznek terepasztalokkal, így megjelenik a gyerekszakkört is működtető Eleven Világ Vasútmodellező Klub, továbbá az Élő Mini-Világ Környezetvédelmi Alapítvány és a Happy Modell is.

A kiállítás nyitvatartási idejében a helyszínen az ennek a szép hobbinak az elkezdéséhez szükséges valamennyi kiegészítőt beszerezhetik a látogatók, többekközött jelen lesz a Modellvasút-center, az Indóház és a Boltközpont.

A kiállításra 14 éves kor alatt a belépés díjtalan, 14 éves kor felett a belépődíj egységesen 1000forint/fő.

Helyszín: Legenda Sörfőzde Center (H-1163 Budapest, Kövirózsa utca 8/C)

Nyitva tartás:

  • április 29. (szombat): 10:00–17:00
  • április 30. (vasárnap): 10:00–17:00
  • május 1. (hétfő):  10:00–16:00

A helyszín megközelíthető az Örs vezér teréről a Kerepesi úton közlekedő BKK járatokkal (H8/H9-s HÉV, valamint a 44, 45 és a 277-s autóbuszokkal), ezek mindegyikéről Nagyicce megállónál kell leszállni!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek