Ezért jó választás az otthonodba egy ózongenerátor

iho   ·   2022.01.01. 12:00

Az egészséges életmód nemcsak a kiegyensúlyozott táplálkozást vagy a rendszeres testmozgást foglalja magában. Ahhoz, hogy a saját és szeretteid egészségét biztonságban tudhasd, az otthonod kapcsán is érdemes lépéseket tenned. Egy ózongenerátorral például több legyet üthetsz egy csapásra: véd a penész ellen és még a bacikat és vírusokat is elpusztítja.

Hogy működik az ózongenerátor?

Egy ózongenerátor igazán egyszerű alapelvre épül. Mivel az ózon igazán remek fertőtlenítő, a készülék a lakásban található levegőt alakítja át erre az anyagra. Tekintve, hogy az ózon légnemű, az emberi egészségre egyáltalán nem káros anyag, ez a módszer nemcsak hatásos, de biztonságos is.

Maga a készülék nem foglal sok helyet, kinézetre pedig leginkább egy hordozható légkondiciónálóra emlékeztet. A NetKlikk WebShop okoseszközei között többféle márkával és típussal is találkozhatsz, érdemes tehát átnézned a kínálatot.

Így védi az ózongenerátor az egészséged

Egy ózongenerátor többféle funkciót is ellát, amik mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakásban kifogástalan minőségű levegő legyen. Egy ilyen készülék - ahogy már említettük - a vírusok ellen is bevethető, így akár a COVID-19 vírust is képes elpusztítani.

Ez azonban nem minden. Sok családban él allergiás beteg, számukra pedig különösen fontos az első osztályú levegőminőség. Nos, egy ózongenerátor az olyan allergéneknek sem ad esélyt, mint a pollen vagy a gomba.

A penészesedés rengeteg családi házban és lakásban felüti a fejét, megszabadulni pedig nem könnyű tőle. Az ózongenerátor azonban elpusztítja az elszaporodott penészspórákat, így rövid időn belül megszűnik a probléma.

Végül azt se felejtsük el, hogy az ózongenerátorok felfrissítik a ház levegőjét, és eltüntetik a kellemetlen szagokat. A spájzba vagy a kamrába helyezve pedig megnövelik az élelmiszerek szavatossági idejét.

Hova kell helyezni az ózongenerátort?

Egy ózongenerátor bármelyik helyiségben bátran használható, akár a konyhában vagy a gyerekszobában is. Az ózon - légnemű anyagként - az olyan helyekre is képes behatolni, melyek hagyományos tisztítószerekkel hozzáférhetetlenek lennének.

Fontos tudni, hogy az ózongenerátorok teljes mértékben környezetbarát megoldásnak számítanak. A tisztításhoz egyáltalán nem használnak vegyszereket és mérgező anyagokat, így nem kell aggódni az esetleges egészségkárosodás miatt.

Milyen egy korszerű ózongenerátor?

Ha ózongenerátort vásárolnál, az alábbi szempontokat vedd figyelembe:

  • Mekkora alapterületen használható
  • Hány köbméter levegőt tisztít meg egy óra alatt
  • Milyen típusú szennyeződések kiszűrésére alkalmas (pollen, dohányfüst, testszag, stb.)
  • Mekkora zajjal jár a készülék működése
  • Áramforrásról vagy akkumulátorról is üzemel-e

Végül az olyan extrákat is vedd számításba, amik a kényelmedet szolgálják. Ilyen lehet például a LED visszajelző lámpa vagy éppen az USB-kábellel történő feltöltés.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek