Ezért szerezz be az okostelefonodra mindenképp egy kijelzővédő üveget!

iho   ·   2021.12.08. 12:00

A kijelzővédő üvegnek gyakorlatilag kötelezőnek kellene lennie az új okostelefonokra. Mindenki szeretné a kijelzőjét biztonságban tudni, ehhez nyújt óriási segítséget egy üvegfólia. Ha valaki erről megfeledkezik, akkor súlyos sérülések érhetik a telefonja előlapját. Ez pedig jelentős kiadáshoz vezethet, melyet jobb elkerülni.

Miért van szükségünk plusz védelemre?

Manapság már a mobiltelefon gyártók is egyre komolyabb védelemmel látják el a telefonkészülékeiket. Ha ez valóban így van, akkor miért lenne szükségünk plusz egy rétegre? Ennek több oka is van. 

Egyrészt nem minden típus rendelkezik ugyanolyan szintű védelemmel, másrészt olyan rétegek vannak csak rajtuk, amelyek nem vagy csak nagy költségek árán cserélhetők. Ezek hiába óvják meg a külső behatásoktól a telefont. Ha a sérülések végül például karc formájában ott maradnak, akkor nem lehet őket eltávolítani és az esztétikai hiba velünk marad. Ez csökkenti a készülék későbbi értékesíthetőségéd, valamint az értékét is. Ezért mindenképp szükséges valami plusz réteg, ami óvja a beépített rétegeket.

Ezért jobb a kijelzővédő üveg, mint a sima fólia

Ma már egész oldalt eltakaró, nagykijelzős okostelefonok készülnek, így elég nagy a sérülékeny felület rajtuk. Pedig ma már egy ilyen készülék esztétikai értékét tekintve, valamint élvezhetősége szempontjából kulcsfontosságú a hibátlan, karc- és törésmentes képernyő.

Ahhoz, hogy ezeket a kényes felületeket megvédjük, használhatunk sima vagy üvegfóliát. A kettő között a legnagyobb különbség az, hogy az üveggel felturbózott változat sokkal komolyabb védelmet nyújt. Ennek oka az anyagában rejlik, ugyanis a fóliával ellentétben ez valóban abból áll, aminek nevezik. Több rétegből összeállított, hőkezelésen átesett üvegből készítik, így sokkal keményebb hagyományos alternatívájánál, ezáltal ellenállóbb a karcokkal és mechanikai behatásokkal szemben.

Ha össze kellene szedni az üvegfólia előnyeit, akkor az valahogy így nézne ki:

  • Karcállósága mellett ütésálló is
  • Mechanikai sérülések ellen hatékonyabb védelmet nyújt
  • Jobb tapintási élményt biztosít
  • Hosszabb távú megoldást jelent.
  • Könnyű felhelyezni

Ha te is még vásárlás előtt állsz, akkor a CoolMobile.hu üvegfólia kínálatában megtalálod a telefonod számára megfelelő típust.

Mi történik, ha leejtem a telefonom?

Először is a legjobb ezt elkerülni! Természetesen jobb erre felkészülni, mintsem bízni abban, hogy nem fordul ilyen elő. A jó hír az, hogy akár gond nélkül is megúszhatod. A legtöbb esetben semmi baja sem lesz a készülékednek. De eshet annyira rosszul is, hogy betörik a kijelzője.

Erre nyújthat megoldást az üvegfólia. Ha ez rajta van, akkor nem magát a kijelzőt éri a hatás, sokkal inkább a legfelső réteget, ami elnyeli azt. Így előfordulhat, hogy a védelmünket cserélni kell, de az biztos, hogy így is olcsóbban ússzuk meg. Például nem kell hatvanezerért kicserélni a kijelzőt, elég egy új üveget venni rá pár ezerért.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek