Felélénkülhet a pogányi reptér forgalma

iho/repülés   ·   2012.10.17. 18:03

Az utóbbi napokban egymást követik a gépek a reptéren – írja a bama.hu. Többek közt itt szállt le a török parlament elnöke hétfőn, a múlt héten pedig Csányi Sándor magángépe landolt itt. Dragovácz Márk, a repülőteret működtető cég ügyvezetője elmondta, hogy hétvégi nyílt napjukon az egyik pécsi utazási iroda felvázolja terveiket a nyáron újonnan indítandó charter gépekről, de első sorban horvát, görög és montenegrói úticélokon gondolkodnak a bama.hu információi szerint. A kiszolgáló repülőt a pogányi légikikötő szervezheti, a tárgyalások már folynak egy ötven személyes gépről, ami Máltáról vagy Hollandiából érkezhet Pécs mellé.

Dragovácz Márk további terveikről is beszámolt. Ennek értelmében menetrend szerinti közlekedésben is gondolkodnak, elsősorban Németország lehetne az úti cél, de Svájc is fölvetődött. Két cég is érdeklődött már a lehetőségekről, ezek alapján München és Düsseldorf felé repülhetnének az utasok Pogányból.

A reptér küldöttsége számos külföldi légitársaságnál járt már, hogy az esetleges együttműködésről tárgyaljon. Tapasztalataik szerint a cégek keresik az új célpontokat, hiszen a válság miatt kiélezett harc zajlik a jól bejáratott, népszerű úticélokért, ezért olyan állomásokat kell keresnie a légitársaságoknak, amikből hosszú távon remélhetnek hasznot.

Kapcsolódó hírek