Fenntartható higiénia természetes megoldásokkal

iho   ·   2022.12.08. 12:00
08

A pandémia tudatosságra, óvatosságra tanított minket, egy olyan életmód kialakítására szólított fel, amelyben a mindennapos elővigyázatosság természetes. Ehhez azonban olyan megoldások szükségesek hosszabb távon, amelyek élhetőek és fenntarthatók. 

Személyes higiénia a józan ész határain belül

Elengedhetetlen, hogy a szokásainkat egy kicsit átgondoljuk, és akár változtatásokat is eszközöljünk a mindennapos higiénia tekintetében. Fontos, hogy mindezek a cselekvések a biztonságunk mellett az egészségünket is szolgálják. Önmagunkon kívül családtagjainkért is felelősséggel tartozunk! A fertőtlenítés oly mértékben alapvetővé vált, hogy teljesen beépült a napi rutinunkba. Egyértelmű, hogy szeretteink épségéért igyekszünk mindent megtenni. 

Gondolnunk kell kezeinkre is, a gyakori kézmosás még tudatosabb ápolást indokol, ehhez nyújtanak segítséget a BIOLA Webshop kézápoló termékei, ahonnan regeneráló biokozmetikum, bőrbarát, kíméletes folyékony szappan is beszerezhető. 

A józan ész határain belül történő fertőtlenítés és egyéb óvintézkedések mellett fordítsunk elég figyelmet bőrünk védelmére, ápolására is. Az intenzívebb és gyakoribb kézmosás erőteljesebben igénybe veszi kézfejünk bőrét. A regenerációt segítő készítmények használatának beemelése a mindennapokba ugyanolyan alapvető feladat, mint a higiéniai intézkedések.

Tisztasággal kapcsolatos tippek a tudatosság jegyében

A gyakori kézmosás létfontosságú, ehhez azonban célszerű természetes komponensű szappant választani, mely nem szárítja az érzékeny bőrt, ehelyett regenerálja, és védelmezi.

Alkalmazzunk növényi illóolajokat tartalmazó bio folyékony szappanokat, melyek gondoskodnak az ideális higiéniáról. Köztudott, hogy a növényi illóolajok antiszeptikus hatást közvetítenek, ezt kihasználva mégis természetes megoldás által érjük el a kívánt hatást. Gyakori összetevők például a teafa- és az eukaliptuszolaj. 

Sajnos a gyakrabban végzett kézmosás a kevésbé érzékeny bőrt is megviseli. Ennek elkerülésére bevethetünk vitaminokban és bőrtápláló olajokban gazdag natúr kozmetikumokat. A regeneráló kézkrémek nélkülözhetetlenek, hiszen a fertőtlenítőszerek alaposan szárítják, és sérülékenyebbé teszik bőrünket. 

Kézmosás után töröljük szárazra kezünket, lehetőleg papírtörlővel vagy saját törölközővel. Ezt követően természetes komponensű regeneráló, tápláló, ápoló kozmetikumokkal támogathatjuk bőrünk ellenálló képességét!

Ajánlott kozmetikumok kézápoláshoz

A regenerációt támogató gyógynövényekben, vitaminokban, bőrtápláló olajokban gazdag a BIOLA571 bio echinacea kézápoló egy komplex készítmény, mely ápolja, táplálja, és hidratálja az igénybe vett bőrt. Tartalmaz többek között bíbor kasvirágot, körömvirágot, homoktövist, és a hidratációért felelős lenmagot és zabot, illetve ezek kivonatait. Szintén remek választás a bio hárs kéz és testápoló balzsam, mely hosszan tartó hidratáltságot biztosít növényi kivonatai révén.

Gondoskodjunk kezünk bőréről, s előzzük meg a kirepedezést, illetve a sebek kialakulását!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek