Ferihegy: utasszám-rekord már decemberben?

MTI/iho   ·   2014.11.28. 09:21
ferihegy1_cim

Rekordévre számít a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport – ezt mondta Hardy Mihály kommunikációs igazgató a Napi Gazdaságnak. Az első tíz hónap adatai alapján 7,2 százalékkal több utas fordult meg a repülőtéren, mint egy évvel korábban, és ha nem lesz valamilyen rendkívüli esemény, már december közepén átléphetik a kilencmilliós utasszámot.

Hardy Mihály szerint ennyien még soha sem fordultak meg a reptéren, eddig a 2011-es év 8,9 milliós utasszáma volt a rekord, de akkor még működött a Malév.

A gyarapodásnak sok összetevője van – mondta Hardy Mihály, aki ezek között említette az új járatok megjelenését, új útvonalak nyitását, illetve azt, hogy több légitársaság, köztük a Wizz Air sűrítette járatainak számát.

A lap írása szerint annak ellenére, hogy idén kiugró utasforgalom-növekedést tudhat magáénak a repülőtér, a Budapest Airport nem tervezi az 1-es terminál újranyitását, mert a 2-es kapacitása további kétmillió utast elbír.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek