Férj hozzá könnyebben a csavarokhoz!

iho   ·   2023.08.16. 12:00

Nem vitás, hogy szerszámokkal sokkal könnyebb az életünk. Nélkülük ma már talán el sem lehetne képzelni a mindennapjainkat. Nemcsak az építőipar és a járműipar, hanem maguk a háztartások is igénylik ezeket az okos és jól használható eszközöket. 

Hiszen nemcsak a kocsikat, hanem a háztartási berendezéseinket is szerelni, illetve javítani kell, nem is beszélve a kerékpárokról és a kerti eszközökről.

Hasznos eszköz sok méretben

Ha felvértezed magad a Black Szerszám gépi dugókulcs készleteivel, akkor innentől kezdve már nem igazán foghatnak ki rajtad sem a makacskodó csavarfejek. Egy megfelelő méretű dugókulccsal sokkal hatékonyabban eléred ezeket, és sokkal könnyebben ki tudod majd csavarozni a helyükről. Persze az anyák meghúzására, illetve meglazítására is pont ilyen hatékonysággal tudod majd alkalmazni. 

Mivel azonban a csavarok hatalmas méretválasztékban állnak a szerelők és a barkácsolni kedvelők rendelkezésére, ehhez kell idomulnia a szerelésükhöz alkalmazható eszközöknek is. A dugókulcsoknak ebből kifolyólag elég sokféle mérete van.

Hogy soha nem érhessen nagy meglepetés

Nagyon fontos, hogy mindig az adott feladatnak megfelelő méretű dugókulcsot használd az éppen megoldandó feladat elvégzéséhez, mert ellenkező esetben a túlságosan nagy erejű feszítésnek komoly következményei is lehetnek. Maga a meglazítandó alkatrész is megsérülhet, de a szerszámban is keletkezhet maradandó sérülés. Egyik sem igazán kívánatos. 

Ha viszont egy olyan remek készlet áll a rendelkezésedre, amelyben sokféle cserélhető fej van, akkor nem igazán fordulhatnak elő kellemetlen meglepetések. Ha mondjuk össze kellene állítani egy magas létrát a mellékelt csavarokkal jó messze mindenféle településtől, és nem lenne ott hozzá a pont szükséges méretű eszköz, akkor bizony sok idő és energia veszne kárba. Sokkal hasznosabb, ha mindenre felkészülsz, és felvértezed magad egy megfelelő dugókulcs készlettel.

Nagy hatékonyságú gépi dugókulcsok

A gépi dugókulcsok sokoldalúságukról nevezetesek. Jó nagy nyomatékkal rendelkezhetnek, ez pedig lehetővé teszi a használóik számára, hogy erősen meghúzzák azokat a csavarokat és anyákat, amelyekhez kézi erővel nehezen lehetne hozzáférni. Gyors és igazán hatékony ezekkel a remek szerszámokkal a munka, nem véletlenül alkalmazzák előszeretettel főképpen ipari környezetben. De a professzionális felhasználók mellett egyre több barkácsoló és autóbütykölő műhelyében is megtalálhatók ezek az okos eszközök. 

Mivel ezek a gépi dugókulcsok jó erős anyagokból készülnek, képesek elviselni a nagy nyomatékokat és a folyamatos használatot. Ám ennek megfelelően is kell velük bánni, nehogy sérülést tudjanak okozni az eszközökben, illetve magukban a rögzítőelemekben. Egy kerékőr, sérült csavart is leszedő gépi dugókulcs vagy légkulcsfej készlet, valamint egy gépi dugókulcs adapterkészlet mindig jó szolgálatot tesz bármelyik műhelyben.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek