Fontos kiegészítők vadászathoz

iho   ·   2022.10.26. 12:25
00_vadaszati_keigeszitok

Minden sportban megvannak azok az eszközök, amelyek nélkül bár elboldogulunk a pályán, mégis sokkal jobb eredményeket érnénk el, ha nem felejtettük volna ezeket otthon. A vadászatban is van néhány ilyen, gyakran elfelejtett szerszám és kiegészítő. Természetesen ilyenkor a vadászengedély, és a fegyvertartással kapcsolatod dokumentáció a legfontosabb, de ezek mellett is nézzünk meg néhány elengedhetetlen segédeszközt!

Távcső

A távcső a vad megtalálásának és követésének legfontosabb eszköze. A Magyarországon hatályos jogszabályok szerint a keresőtávcsövek rendelkezhetnek digitális nagyítással és éjjellátó képességgel, a céltávcsövek viszont nem. Ezért, ha ezeket a speciális funkciókat szeretnénk kihasználni egy külön keresésre használt eszközt kell magunknál hordanunk. A modern távcsövek már mindenféle elektronikus rásegítés nélkül is széles látóteret és éles képet biztosítanak, ráadásul tükröződésmentes bevonatuknak hála még észrevétlenek is.

Vadászruhák

Amikor kiválasztjuk, hogy milyen vadászruhát csomagoljunk be magunkkal, ne felejtsük el megnézni az időjárás jelentést sem, hogy kiválaszthassuk a hőmérsékletnek megfelelő darabokat. Vadászruhák közül a veseövek és a vadász kesztyűk tartoznak a leggyakrabban otthon felejtett darabok közé, pedig, ha pont ezek nem jutnak eszünkbe pakoláskor, annak nem egyszer egy komolyabb megfázás a vége. Jó ötlet, ha álcahálót is minden alkalommal viszünk magunkkal, ugyanis ez viszonylag kis helyen is elfér, és a legváltozatosabb esetekben is hasznos lehet.

Szintén a hideg időjárásra készülve minden esetben legyen nálunk sál, és ne feledkezzünk meg a réteges öltözet fontosságáról sem. Egy jó vadászkabát, vagy hőzáró rétegként működő aláöltözet különösen a hidegebb hónapokban lehet elengedhetetlen.

(fotó forrása: Mountains Hunter/Shutterstock.com)

Bármilyen vad is legyen célkeresztünkben, jó minőségű távcsövekre és vadászruhákra minden esetben szükségünk lesz, hiszen a vadászat esetében is igaz, hogy jobb, ha van nálunk valami, amit aztán nem használunk, mintha pont az a szerszám ne lenne velünk, amire éppen szükségünk van.

Nyitóképünk forrása: Virrage Images/Shutterstock.com

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek