Fotósvonat Pálházán

iho/vasút   ·   2012.04.24. 12:30
cimkep040814-001f_Palhaza-Ipartelep

Újabb kisvasúti fotósvonat lesz, a helyszín ezúttal Pálháza. Itt eddig még nem volt hasonló program, most mindjárt kétszer is lesz alkalom megtalálni a legjobb beállítást, a legkedvezőbb látószöget anélkül, hogy sietni kellene. A hivatalosan kétnapos, 2012. május 19-20-ra szervezett eseményen egy nappali és egy éjszakai vonatot örökíthetnek meg a résztvevők. A nappali vonat délelőtt háromnegyed 11-kor indul, és délután három órára érkezik vissza terv szerint, az éjszakai pedig este nyolc órakor indul, visszaérkezés éjfél körül várható.

Mindkét szerelvényt C50-es mozdony továbbítja, a nappali vonat egy személy- és egy teherkocsi lesz, az éjszakai pedig egy nyitott és egy zárt személykocsi. A két vonat között a szervezők meglepetésprogramokkal is készülnek. Tekinettel a sokaknak távoli helyszínre és a programok késői befejezésére, minden résztvevőnek biztosítanak szállást is.

További információk és jelentkezés a www.woodyka.hu honlapon.

Háromkocsis vonat pózol Pálháza Ipartelep állomáson Jakóts Ádám fényképezőgépe előtt.<br>Kattintásra kedvcsináló galéria nyílik az ó fotóiból!</br>

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit.